Bagte gulerødder er en fabelagtig slags tilbehør. Det kan spises året rundt og alt efter hvilken sæson kalenderen skriver, kan man variere marinaden, som de bagte gulerødder steger i.
Bagte gulerødder med fetadip
Min opskrift på hjemmelavet fetadip er i forvejen en populær størrelse herinde på bloggen, og det kan jeg altså virkelig godt forstå. Jeg kan hermed give jer den service meddelelse, at dippen også smager fabelagtigt til bagte gulerødder. Det er sjældent at jeg vælger bagte grøntsager over friske salater, men denne kombination af tilbehør, er altså en klar vinder.
Nu skriver kalenderen august måned, så gulerødderne kan fåes friske, økologiske og med top på, men man kan selvfølgelig spise gulerødder hele året rundt. Hvis det er høj sommer, så kan man variere de bagte gulerødder i citron, hyldeblomst og krydderurter, og om vinteren og efteråret kan man bruge forskellige olier og nødder.
Opskrift på bagte gulerødder med nødder
.
Opskriften på disse gulerødder bagt i ovnen, er ufattelig nem og kan spises til tonsvis af lækker og god mad. Som f.eks oksekøds stege, kyllingesteg, fisk osv. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænserne, for gulerødderne er så milde i deres udtryk.
Inspiration til gode tilbehørs retter: Bagt hvidløg med havsalt, hjemmelavet rugbrøds croutoner og hasselback kartofler

- 8 mellemstore gulerødder
- 2 spsk. neutral olie
- en spsk. flydende honning
- en tsk. salt
- en håndfuld hasselnødder
- evt. frisk timian
- Serveres sammen med fetadip
- Vask gulerødderne grundigt
- Hak nødderne groft, men stadig så de er så hakket, at de kan hænge fast på gulerødderne
- Bland nødder, olie, honning og salt godt sammen
- Vend gulerødderne i marinaden og placer dem i et ildfast fad
- Bag gulerødderne i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 25-30min, så gulerødderne stadig har bid.
- Drys evt med frisk hakket timian inden servering