Bagte hvidløg er en fantastisk slags tilbehør, som ikke tager mange sekunder at forberede. Bagt hvidløg kan spises på utrolig mange forskellige måder, bl.a. i dressinger, sammen med en god bøf eller det kan vendes sammen med ovnbagte grøntsager.
Inspiration til tilbehørs retter: Spidskålssalat og Kartoffelsalat
Opskrift på bagte hvidløg
Bagte hvidløg
Ingredienser
- 5 hele hvidløg
- havsalt
- olivenolie
- evt. friske krydderurter
Sådan gør du
- Skær toppen af hvidløgene og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Drys hvidløgene med salt og olivenolie
- Bag hvidløgene i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 25-30min til de er bagt møre
Sådan bruger du hvidløgene
Mange forbinder hvidløg med en skarp smag og lugt. En lugt der bliver hængende selv dagen efter du har spist hvidløget. Men ved at bage hvidløget skifter du den skarpe smag ud med en mildere og mere rund, nøddeagtig smag. Det bagte hvidløg går utrolig godt sammen med mange ting; kød, bøffer, vildt eller ovnbagte grøntsager. Derudover kan hvidløget også bruges i en almindelig hvidløgsdressing lavet på yoghurt eller creme fraiche, hvor man i stedet for friske fed hvidløg, bruger de bagte. Desuden kan hvidløgene smøres ud på brød, og især sammen med pandebrød f.eks. roti, som er et indisk pandebrød. Brødene bliver stegt på panden i olie, og så spises de med bagte hvidløg og hummus. En skøn tilbehørs ret. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det bagte hvidløg, så kan man hakke nogle friske krydderurter, f.eks. rosmarin eller timian, og drysse på løgene sammen med havsalt og god jomfru olivenolie. Ellers er det blot at lade ovnen gøre arbejdet, og så kan man passende tilberede det resterende af maden imens hvidløgene bliver bagt.
Inspiration til tilbehørs retter: Burrata med tomat og Syltede rødløg
Antiinflammatoriske egenskaber
I mange fødevarer, f.eks. avocado, fisk og kål, findes der egenskaber, der har en antiinflammatorisk virkning. Det vil sige, at de både forebygger inflammationstilstande i kroppen, men også kan afhjælpe hvis man allerede er blevet ramt af inflammation. I hvidløget findes et højt indhold af alliin, der bliver omdannet til allicin, når hvidløget knuses eller hakkes. Det er allicinen der er med til at give den skarpe ånde, når man har spist hvidløg, men det er også i allicinen at de gode, antiinflammatoriske egenskaber findes.
Inspiration til tilbehørs retter: Tomatsalat og Bønnefritter
Holdbarhed
De bagte hvidløg kan holde sig 1-2 uger i køleskabet. Det anbefales dog, at de opbevares i en lufttæt beholder.
1 kommentar til “Bagte hvidløg”
Har lige læst dit indslag om bagte hvidløg og lidt om dig syntes godt om og har tilmeldt nyhedsbrevet. Venlig hilsen Jytte