Bagt græskar med chili  Ovnbagt græskar
Igår spiste vi bagt græskar i ovnen med frisk chili og ristede græskarkerner til vores hverdags aftensmad. En tilbehørs ret der passer perfekt til efterår og vinter, og så har den bagte græskar tilmed de flotteste gule, orange og røde nuancer.

Hokkaido græskar og alle andre former for græskar rimer næsten på efterår og især oktober måned. Græskar er utrolig hyggelige at dekorere hjemmet, haven eller husets hovedindgang med, men det smager også fantastisk i supper, simreretter eller som tilbehør til aftensmaden. De fleste supermarkeder har nu græskar i deres sortiment i efterår månederne, så det er heldigvis ikke et problem at anskaffe sig længere. Desuden er hokkaido græskar en smule sød og mild i smagen og har en rigtig god konsistens til småbørn, der endnu ikke har fået de bedste tyggetænder endnu at tygge med.

Bagt græskar som salat eller tilbehør

Læs også gerne: Rodfrugter i ovnen med timian og fetaBagt rødbedesalat med persille, Suppe med hokaidogræskar og Løgkompot af rødløg

Denne gang har jeg bagt græskar med chili, ristede græskarkerner og løg, som var en hel fantastisk god kombination, syntes hele familien. Den røde chili var mild, men det er selvfølgelig em ingrediens, man sagtens kan undlade, hvis man vil være sikker på, at alle ved bordet kan spise med. Desuden smager bagt græskar også rigtig dejligt med ristet rugbrød, eller vendt i fetaost. Man kan også vælge, at krydre sin græskar med andre urter, f.eks timian og hvidløg. Det vil jeg ihvertfald prøve næste gang, at jeg skal lave bagt græskar igen.

Bagt græskar med chili og ristede græskarkerner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 spsk. netural olie
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • en lille håndfuld græskarkerner
  • lidt frisk rosmarin
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Skær hokkaido græskaret i både og skær skralden af.
  2. Fjern kerner og skær græskaret i tern.
  3. Skær rød chili i fine små stykker.
  4. Skær løg i halve ringe og vend det i en skål med græskar, chili, olie, og rosmarin.
  5. Hæld græskarblandingen ud i et smurt ovnfast fad, og drys med salt.
  6. Bag græskar retten i ovnen ved 200graders varme i ca. 20-25min.
  7. Rist imens græskarkerner på en varm pande, og drys kernerne ud over den bagte græskar inden servering.

Vi spiste denne opskrift på bagt græskar som tilbehør sammen med kartofler til en ovn stegt kylling. Det smagte utrolig dejligt, og var en god erstatning til f.eks en salat eller andet tilbehør.