Grøntsagstærte med grønne grøntsager som spinat, asparges og porrer er en fantastisk smagssammensætning og samtidig virkelig nem aftensmad.
Grøntsagstærte med grønne grøntsager
Jeg synes det er hamrende flot, at lege med farverne i både salater men også i tærter. Fuldstændig ligesom i denne grøntsagstærte, hvor jeg udelukkende har brugt grønne grøntsager. Asparges, porrer og spinat er nemlig de ingredienser der både giver smag, næring og en flot grøn farve til tærten.
Som jeg mange gange før har skrevet herinde, så er madtærter perfekte til, at få brugt op i ens grøntsagsskuffe. Hvis din grøntsagsskuffe ikke indeholder disse grønne grøntsager, men i stedet rødløg, gulerødder, ærter eller hvad du nu har, så er det mindst lige så godt. Fuldstændig ligesom alverdens mejeriprodukter også kan bruges. Især forskellige oste eller cremefraise er oplagt at bruge i tærter med grøntsager.
En grøntsagstærte bliver derfor ikke bare et sundt og nærende måltid, men også en måde at undgå en masse madspild på. Netop dette er noget jeg virkelig godt kan lide, og altid ønsker at sætte fokus på herinde.
Inspiration til tærter: Den bedste kyllingetærte, Oksekødstærte med fetaost og Laksetærte med spinat
Opskrift på grøntsagstærte med hytteost
Ingredienser
Tærtebund:
- 180 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 100 g koldt smør
- 2 spsk. vand
Tærtefyld:
- 4 æg
- 250 g hytteost
- 50 g mozzeralla ost
- 2 porrer
- 80 g frisk spinat
- 10 friske asparges
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
Tærtebund:
- Bland salt med hvedemel
- Smuldr smør i melet så det ligner fint revet ost.
- Tilsæt vand og saml dejen godt sammen. Ælt den hurtigt og kort tid
- Pres tærtedejen ud i en tærteform, ca 22 cm og forbag tærten ved 180 graders varme (almindelig ovn) i ca. 10 min
Tærtefyld:
- Pisk æg luftigt
- Tilsæt hytteost, ost og salt til æggemassen
- Skær porrer i tynde skiver og riv spinat i mindre stykker
- Bland grøntsagerne i æggemasen og hæld det udover tærtebunden
- Placer asparges på tærtebunden og bag tærten i ovnen ved 180 graders varme (almindelig ovn) i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og let lysebrun på toppen
Hjemmelavet tærte med grøntsager
Når jeg laver en grøntsagstærte eller alle andre slags tærter for den sags skyld, så bruger jeg altid min klassiske tærtebund lavet på hvedemel, salt, smør og vand. Jeg foretrækker nemlig en lys tærtebund sådan, at tærtefyldet virkelig kan træde i karakter. Man kan sagtens eksperimentere med at udskifte noget af hvedemelet med fuldkorns hvedemel som f.eks grahams mel, hvis man ønsker en mære fiberrig tærtedej. Ligeledes kan man udskifte hytteost med cremefraise, hvis man ikke bryder sig om hytteost i sin grøntsagstærte.
4 kommentarer til “Grøntsagstærte med hytteost og æg”
Når man bor alene vil man gerne kunne gemme ikke spiste dele af en tærte. Men hvad gør man så ved den, 1-2 dage efter? Kan den bare opvarmes efter at have stået i køleskabet?
Det kan den sagtens 🙂
Kh Maria
Rigtig fin tærte. Undrede mig over at mørdejen ikke skulle hvile i køleskabet, men det fungerede helt fint.
Hvor det glæder mig at høre. Tusind tak og god dag 🙂