Tærte med hytteost er en proteinrig tærte, som både er næringsrig og kaloriefattig. Intet af dette går dog udover smagen. Bunden der består af sød kartofler og fyldet af laks, grøntsager, hytteost og æg giver alt i alt et virkelig godt måltid, som jeg ofte nyder at servere herhjemme.
Inspiration til opskrifter: Tærte med laks og Sund tærte
Opskrift på tærte med hytteost

Ingredienser
- 60 g parmesan ost
- 150 g sød kartoffel, en lille
- 200 g hytteost
- 5 æg
- 75 g ærter
- 35 g frisk spinat
- 100 g røget laks
- 35 g rødløg, et lille
- 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen ved 175 grader varmluft
- Fordel en tredjedel af den fintrevet parmesan ost i en tærteform beklædt med bagepapir
- Vask sød kartoffel grundigt, og riv den på et mandolinjern. Alternativt kan du skære kartoflen meget tyndt
- Fordel sød kartoffel i tærteformen, så kartoffelskiverne dækker hele bunden og op ad kanterne
- Drys med endnu en tredje del parmesan ost, og bag tærtebunden ved 175 grader varmluft i 20min
- Pisk hytteost med æg
- Hak spinat og laks groft og snit rødløg fint.
- Bland æggemassen med spinat, rødløg, laks, ærter og salt
- Fordel tærtefyldet på den forbagte tærtebund, og drys med den sidste tredjedel parmesan ost
- Bag tærten i ovnen i ca. 30min eller til tærten er gennembagt
Nutrition
Video – sød kartoffeltærte med hytteost
Der er utrolig mange måder at lave en hjemmelavet tærte, og denne version hvor man bruger kartoffel eller sød kartoffel som bund, er en trend over alt på de sociale medier. Jeg har prøvet adskillige versioner med denne slags tærtebund, og jeg synes virkelig at det smager godt. Samtidig kan man holde indholdet af kalorier minimalt, da sød kartofler har et langt lavere energiindhold end en klassisk tærtebund med hvedemel og smør. Sidst nævnte smager nu også utrolig dejligt, og den slags tærtebunde, vil jeg også anbefale dig at spise i en varieret og sund kost. Men som sagt er denne tærte med hytteost sine fordele, hvis man ønsker at holde proteindholdet i tærten højt og kalorieindholdet lavt. Se her hvordan jeg gør.
Tærtefyld med æg og hytteost
Hytteost er pragtfuldt at bruge i virkelig mange henseender, når man laver mad. Jeg er især glad for at bruge denne form for mejeriprodukter i bagværk og tærte. Hytteost har et naturligt højt indhold af protein samtidig med at fedtindholdet er lavt. Derudover er hytteosten meget neutral i smagen. Det betyder at man kan tilsætte dette produkt til utrolig meget madlavning, hvor det bidrager med næring uden særlig meget smag. Smagsgiverne i denne tærte med hytteost kommer i stedet for fra røget laks, ærter og frisk spinat, som har nogle langt mere karakteristiske smage. Lad dig endelig inspirere af opskriften, og tilsæt derefter de ingredienser, som du foretrækker at spise. Nedenfor kommer jeg med inspiration til tærtefyldet.
Inspiration til opskrifter: Broccolitærte og Hjemmelavet tærtedej
Tærte med hytteost og laks
Jeg er utrolig glad for at bruge laks i tærte. Jeg synes det smager skønt, og man kan både variere fyldet med røget laks, varmrøget laks og fersk laks. Først nævnte, som jeg også har brugt i denne tærte med hytteost, har en karakterisktisk, røget smag, som jeg godt kan lide. Derudover kan du også bruge stegt kylling. Hvis du for eksempel har en rest kyllingekød til overs, så kan du tilsætte den til æggemassen af hytteost og æg. Ligeledes kan du variere grøntsagerne, du bruger. Asparges, løg, gulerødder mm. er alle grøntsager, som du kan tilsætte til tærtefyldet.
Inspiration til opskrifter: Tærte med oksekød og Grøntsagstærte
2 kommentarer
Pia Overgaard
Fantastisk nem opskrift …
maria
Hej Pia
Tusind tak skal du have!
Mvh Maria Vestergaard