Butterdejskager med æble

Butterdejskager med æble

Disse små butterdejskager med æble havde jeg utrolig svært ved at finde et navn til. Opskriften har jeg ikke selv fundet på, for den er nemlig overalt at finde på de amerikanske madblogs. Men jeg har ikke set de små æbledonuts, som de også sommetider bliver kaldt online, i danske madmagasiner. Derfor måtte jeg komme op med navnet selv. Ikke destomindre synes jeg, at du skal prøve dem. Jeg lavede kagerne sammen med mine børn, og det var en hyggelig efterårsaktivitet, som også smagte skønt.

Inspiration til kageopskrifter: Æblecrumble kage og Kringle med æble

Opskrift på butterdejskager med æble

Butterdejskager med æble

Butterdejskager med æble

Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 8 butterdejskager

Ingredienser

  • 1 stykke butterdej
  • 4 æbler
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 dl sødmælk
  • sirup, karamel mm. til servering

Sådan gør du

  • Skær æblerne i tykke skiver. Skær et stort hul i midten af æblestykkerne. Gerne større end en normal udstikker laver det.
  • Vend æble i kanel blandet med sukker, så alle siderne er dækket.
  • Skær butterdej i lange strimler og fold dem gentagende gange rundt om æblet igennem hullet.
  • Pensl kagerne med mælk, og drys med kanelsukker.
  • Bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme i ca. 15min eller til de er bagt gyldenbrune

Hjemmelavede æbledonuts

Det er måske en anelse pudsigt at kalde disse kager for æbledonuts. Men som nævnt ovenfor, er det altså også det navn, som kagerne går under i det store udland. Ganske vist har selve kagedejen intet med en donut at gøre. Dejen der vikles omkring æblestykket er nemlig en butterdej. Man får derfor en klassisk wienerbrødskage, når man bager disse butterdejskager med æble. Det geniale ved kager er, hvor nemme de er at lave. Butterdejen kan nemlig købes i alle supermarkeder, selv de helt små købmænd. Butterdejen kommer som en rulle, hvor et stort stykke dej, kan foldes ud. Dernæst skærer man lange strimler af dejen, som vikles ind igennem hullet i æblestykket. Forinden er æblerne vendt i kanelsukker, som absolut er en pragtfuld smagsgiver til æbler helt generelt. Inden disse æbledonuts bages i ovnen, så pensles de med mælk.

Inspiration til kage opskrifter: Donuts i airfryer og Kanelsnegle

Sådan udstikker du æblerne

Man kan købe en udstikker, som også kan fjerne æbleskroget. Hullet i sådan en udstikker er normal vis ikke stort nok, og man skal derfor gøre hullet en anelse større. På den måde er det nemmere at vikle butterdejen omkring og hele vejen rundt.

Inspiration til kageopskrifter: Bagte ferskner og Bagte æbler

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering