Disse sunde pandekager smager herligt. Pandekager med havregryn kan nemlig spises på helt samme måde, som en klassisk pandekage, ligesom den også kan spises til mange forskellige måltider. Pandekagerne indeholder æg, mælk og havregryn, og er derfor bortset fra havren, ret traditionel i forhold til ingredienslisten. Man behøver ihvertfald ingen særlige ingredienser, som man ikke i forvejen har i en almindelig husholdning.

Inspiration til pandekager: Klassiske pandekager og Amerikanske pandekager

Opskrift på sunde pandekager

Sunde pandekager

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Serveringer: 8 pandekager

Ingredienser

  • 100 g finvalset havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • evt. 1 tsk. flydende honning
  • smør eller planteolie til stegning

Sådan gør du

  • Mal evt. havregryn til fint mel i en minihakker eller foodprocessor (dette behøves ikke)
  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet pandekagedej uden klumper
  • Lad IKKE pandekagedejen hvile inden pandekagerne steges, da det vil gøre, at havren suger væsken til sig
  • Steg pandekagerne på en varm pande med fedtstof i et par minutter på hver side til pandekagerne er gennemstegte og let gyldne

Pandekager med havregryn

Pandekager med havregryn

De klassiske pandekager eller crépes, som de også kaldes på fransk (deres oprindelses land), laves på en bund af hvedemel. Der er også en sjat hvedemel i denne pandekage, men størstedelen af de sunde pandekager består af havregryn. Havre er generelt rigtig god at bage med. Havregryn har nemlig et højt fiberindhold, som i høj grad gavner fordøjelsen og øger mætheds følelsen. Derudover er havregryn modsat andre fiberholdige meltyper, meget mild i smagen. Så selvom pandekagerne indeholder en god mængde kostfibre, så går det absolut ikke udover smagen.

Inspiration til pandekage opskrifter: Madpandekager og Bananpandekager

Sund pandekage

Ingredienser til sund pandekagedej

Der findes virkelig få ingredienser i dejen. Fuldstændig ligesom det er tilfældet med den klassiske dessert. Æg, hvedemel, havregryn, lidt honning hvis man har lyst og så en anelse fedt stof til at stege med. Hvis man er indehaver af en slip let pande, så kan man eksperimentere med, at undvære fedtstoffet, men dette går dog gevaldigt udover smagen og konsistensen af en pandekage. Så selvom man vil spise sunde pandekager, så vil jeg i den grad anbefale, at man tilføre fedtstof til panden.

Inspiration til dessert opskrifter: Vafler og Havregrødspandekager

Serveringsforslag til havregryns pandekager
  • Nutella, chokolade, nøddesmør mm.
  • Syltetøj, marmelader og kompot
  • Hakkede nødder, bær og frugt
  • Sirup, flydende honning og sukker
  • Bart, og blot som de er