Bagte tomater

Bagte tomater

Bagte tomater er en skøn tilbehørsret, som kan indgå i utrolig mange forskellige retter. De langtidsbagte tomater kan f.eks bruges i salater eller ovenpå andet tilbehør. De kan også blendes i intense dressinger og marinader, og så kan de spises som de er til forskellige kødretter.

Inspiration til opskrifter: Stegte kikærter og Sådan koger du ris

Opskrift på bagte tomater

Bagte tomater

Bagte tomater

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 250 g cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. oregano

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 130 grader varmluft.
  • Skyl cherrytomater, og halver dem. Fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl med olivenolie, og drys med flagesalt, rørsukker og oregano.
  • Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 time og 15min eller til de er gyldne

Langtidsbagte tomater

Man kan lave disse delikate cherrytomater på mange forskellige måder. I min opskrift på bagte tomater bruger jeg en ovn, men man kan også bruge en airfryer til selvsamme. Man skal blot begynde med at vaske tomaterne godt så snavs og andet bliver skyllet væk. Derefter skal tomaterne tørres i et klæde inden, at de halveres med en skarp kniv. Det kommer selvfølgelig an på, hvor store tomaterne er, og hvordan de så skal skæres ud. Hvis det er små tomater eller cherrytomater, man vil bruge til at lave bagte tomater, så kan man nøjes med at halvere dem. Men man kan også skære dem i endnu mindre stykker.

Inspiration til opskrifter: Bagt aubergine og Bagt græskar

Ovntørrede cherrytomater

De langtidsbagte tomater kan drysses med forskellige smagsgivere inden at de bages i ovnen. At pensle med olivenolie er altid en god ide, fordi olivenolie og tomater smager utrolig godt sammen. Derudover kan man drysse med flagesalt og krydderier. Tørret oregano, timian og basilikum er skønne krydderier at bruge, når man laver bagte tomater. Derudover kan man også pensle tomaterne med dråber af balsalikumeddike.

Inspiration til opskrifter: Fyldte portobellosvampe og Syltede grøntsager

Salater med bagte tomater

Når tomaterne bliver bagt i ovnen, så fordamper vandet væk, og tilbage har man nogle intense, bagte tomater, som smager af en helt del. Disse langtidsbagte tomater kan man for eksempel drysse over friske, grønne salater. Man kan også vælge at lave en marinade af olie og krydderier, som man fordeler de bagte tomater i. Marianden med tomaterne kan opbevares i et tætlukket glas i køleskabet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering