Citronkylling med smør og urter

Opskriften på citronkylling er skabt i et samarbejde om økologisk kylling med Landbrug & Fødevarer

Citronkylling . Citron kylling
“Jeg vidste ikke, at du kunne lave så god en kylling”, var B’s første reaktion, da jeg serverede den møreste og mest smagfulde citronkylling, jeg nogensinde har set og smagt. Og stolt dét var jeg i den grad også. For nøj hvor har jeg øvet mig i det her med at tilberede en hel kylling – helt perfekt. En kylling hvor skindet er sprødt, kødet mørt, og samtidig fyldt med en masse smag, kærlighed og forårsstemning. Og det lykkedes i den grad med denne citronkylling!

Jeg vil faktisk vove og påstå, at det simpelthen ikke kan gå galt, med denne opskrift på ovnbagt citronkylling.

En økologisk citronkylling

Opskriften på citronkylling er som sagt udviklet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, og sammen med dem, vil jeg sætte mere fokus på økologisk kylling det næste lange stykke tid. Et samarbejde jeg er utrolig glad for, da dét at kyllingen har haft et liv med ekstra ressourcer er noget jeg i særdeleshed går op i. Især når jeg serverer den for min familie som en ovnbagt citronkylling til aftensmad.

Jeg vil derfor ikke bare dele en masse gode opskrifter på danske økologiske kyllinger i fremtiden, jeg vil også fortælle jer meget mere om hvorfor, at det er så vigtigt, at vi gør op med os selv hvad der vigtigt,  når vi står nede i vores lokale supermarked, og kan vælge mellem flere forskellige typer kylling, der hver har deres fordele og ulemper.

Vi kan selvfølgelig alle sammen blive enige om, at kyllingen skal være produceret herhjemme. Andet ville simpelthen være for dumt for både klima og miljø, når f.eks. kyllinger skal fragtes fra Asien til Danmark. Og så vil jeg i den forbindelse også gerne støtte vores landmænd og arbejdspladser herhjemme. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at vi prioriterer sundhed, naturen omkring os og dyrevelfærden langt højere end vi gør i dag. Alt sammen er emner, som jeg vil tage op det næste halve års tid.

I skal derfor på lidt af en rejse sammen med mig, hvor i ikke kun bliver præsenteret for gode opskrifter som denne citronkylling, men også kommer til at besøge en gård i Nordjylland, tage til “Åbent Landbrug”, samt snakke mere om alt det, jeg godt kan lide ved økologi.

Ovnbagt citronkylling . Kylling med citron

Inspiration til andre forårsretter med kylling: kyllingedeller med gulerod og Kyllingetærte med gedeost

Opskrift på citronkylling

Måske ser det svært ud, at lave sådan en citronkylling, men det er i virkeligheden utrolig nemt. Det er blot at indstille temperaturen helt rigtigt på sin ovn, og så ellers holde øje med den i løbet af hele bage tiden. Derudover skal man absolut ikke spare på hverken citroner, smør eller urter. Kylling er i forvejen noget af det magereste kød, man kan købe, så for at gøre det endnu mere smagfuldt, kan man med fordel føre smør, citron, rosmarin, oregano, timian eller hvad man nu har lyst til op under skindet på kyllingen. Og så har man den nemmeste aftensmad, der både kan serveres til hverdag, men også sagtens for venner og veninder en lørdag aften ude på terrassen med et godt glas vin til.

Citronkylling med smør og urter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Citronkylling
 • En hel økologisk kylling
 • 2-3 spsk. smør
 • 2 fed hvidløg
 • 3 citroner
 • Urter (f.eks. rosmarin, persille og oregano)
 • Hav salt
 • 2 rødløg
Fremgangsmåde
 1. Vask kyllingen både indvendigt og udvendigt og skær gumpen af
 2. Bland det bløde smør med fint hakket hvidløg og urter samt saften fra ½ citron
 3. Løsn skindet forsigtigt med fingrene oppe ved halsen og placer smørfyldet under skindet langs brystkødet. Gør det samme ved lår og vinger.
 4. Smør dernæst hele ydersiden af kyllingen ind med smørblandingen og evt også ekstra citronsaft.
 5. Fyld kyllingen med rester af citron og urtestænger
 6. Bind evt en kødsnor om benene på citronkyllingen
 7. Placer kyllingen på en rist med en bradepande under. Fyld evt. vand i bradepanden, så den ikke brænder på.
 8. Steg kyllingen i ovnen ved 200 graders varme (varmluft) i ca. 45min alt efter, hvor stor kyllingen er. Hvis skindet ikke er sprødt nok. Sæt da de sidste 5-10min på grill.
 9. Imens kyllingen steges i ovnen skæres rødløg og citroner ud i kvarte og halve som steges på panden i en smule smør.
 10. Server citronkyllingen med rødløg og grillede citroner

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.