Græskarpandekager

Græskarpandekager Græskar pandekager
Disse tykke græskarpandekager er søde i smagen, en anelse snaskede og samtidig virkelig pæne at se på. Pandekagerne er bagt af hokkaido græskar, der giver den flotte gul-orange farve og den milde, og søde smag. De er fabelagtige til dessert eller morgenmad, men de er også perfekte til små babyer eller børn, der godt kan lide at spise med hænderne. De behøver nemlig ikke noget sødme fra tilsat sukker, sirup, syltetøj eller andet, men det kan man selvfølgelig sagtens gøre alligevel. Ligesom det også ses på billederne her, hvor jeg har brugt en gavnlig mængde sirup.

Inspiration til andre pandekage opskrifter: Klassiske, tynde pandekager og Amerikanske, tykke pandekager

Pandekager med græskar Pandekager med hokkaido græskar

Opskrift på græskarpandekager

Græskarpandekager

Udskriv

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 1/2 dl vand
  • 2 æg
  • 1 spsk. flydende honning
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • kniv spids salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • evt. 1 tsk. vanilje
  • evt. 1 tsk. kanel
  • 1 dl mælk
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Skræl græskar og skær det i små tern.
  • Kog det i en gryde med vand i ca. 15min til græskaret er kogt mørt
  • Pisk æg hvidt og luftigt og tilsæt honning
  • Blend evt. havregryn fint i en minihakker eller blender, og tilsæt havregrynen til dejen
  • Bland de resterende tørvarer godt sammen og tilsæt til pandekagedejen
  • Tilsæt mælk og juster med mælk og hvedemel hvis konsistensen enten er for tyk eller for tynd
  • Bag pandekagerne på en pande med smør, kokosolie eller hvad man synes til de er gennembagte og let gyldne på begge sider

hokkaido pandekager pandekager

Børnevenlige pandekager med græskar

Græskar er fabelagtig at bruge i desserter pga. den søde smag, men også pga. kødet i græskaret, der bliver mørt og cremet i konsistensen, når det bliver bagt eller kogt. I disse græskarpandekager har jeg skrællet græskaret, og derefter kogt det til en cremet pure i en gryde. Pandekagerne bliver derfor buttede og luftige, og adskiller sig fra almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. Ydermere er hokkaido græskar utrolig næringsrigt, og indeholder vitaminer og fibre som alle andre grøntsager.

Vi har både spist disse græskarpandekager en søndag formiddag med lys sirup og morgenboller til, men vi har også spist dem som gnave pandekager uden noget på, fordi de er søde i sig selv.

Hokkaido græskar i madlavning

Jeg er generelt blevet utrolig glad for, at bruge græskar i min madlavning. Det er uden undtagelse og overdrivelse, at jeg ihvertfald har spist 2-3 hokkaido græskaer om ugen. I meget lang tid har jeg nemlig skåret et græskar ud stort set hver eneste dag, og bagt de mundrette stykker i ovnen med olivenolie og flagesalt. Derefter har jeg brugt stykkerne i salater eller spist dem som de var. At bruge græskar i græskarpandekager eller andre desserter, har jeg desværre ikke fået udnyttet til fulde i dette vinterhalvår. Heldigvis bliver sæsonen for græskar længere og længere, så mon ikke der bliver mere tid til det i fremtiden, også selvom kalenderen pt. langt fra skriver efterår, som ellers er den gængse græskar sæson, så er der masser af tid til at lave græskarpandekager i fremtiden.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering