Salat med figner og stegt squash

Salat med figner  Efterårs salat med figner
En salat med figner, stegt squash og små delikate blåbær er en vaskeægte efterårssalat, som jeg har glædet mig ufattelig meget til at dele med jer.

En efterårs salat med figner

Det er efterhånden nogle uger siden, jeg lavede denne salat for første gang, og af flere omgange har jeg delt min begejstring for den på instagramstory. Det er netop nu, at sæsonen for figner er på sit højeste, og derfor er det altså bare med, at udnytte denne fantastiske frugt. Om det er min graviditet eller noget helt andet der gør dét, ved jeg ikke, men jeg er blevet fuldstændig afhængig af at spise figner. I sommers var det vandmelon, og nu hvor det er efterår, er det åbenbart figner. Jeg spiser dem både bart, men også på min overnigt oats om morgenen eller i friske og sprøde salater som denne.

Salat opskrift med figner  Figner i salat

Opskrift på salat med figner

Billederne af den smukke efterårs salat med figner blev taget for et par dage siden, hvor min datter, den yndige og yderst frække spilopmager, havde bestilt frikadeller. Noget hun virkelig elsker for tiden. Jeg kan dog godt lide at variere den gængse frikadelle en smule, og tilsætter derfor urter og lidt ekstra havregryn til mine krydrede frikadeller. Derudover serverede jeg hjemmelavet sødekartoffel fritter, og pludselig havde vi et helt festmåltid foran os. Denne salat med figner var dog ikke noget, min datter gav særlig meget opmærksomhed den dag, så det var kun min kæreste og jeg, der nød godt af den. Næste dag havde jeg så en ekstra portion salat med figner tilbage, som jeg spiste til frokost. Jeg elsker rester, men hvem gør ikke det.

Inspiration til salat opskrifter: Quinoasalat

Salat med figner og stegt squash
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Salat med figner til ca. 4 personer:
 • ½ stor squash
 • 150g hovedsalat (eller hjertesalat, feldsalat eller andet spændende)
 • 3 friske figner
 • 150g blåbær
Dressing:
 • 1 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. acaiehonning
Fremgangsmåde
 1. Skyl grøntsagerne og tør dem godt for vand
 2. Skær squash i mundrette stykker
 3. Steg squash på panden på høj varme. Evt med en smule olie og salt
 4. Skær fignerne i mindre både og bland alle grøntsagerne sammen i en skål
 5. Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend salaten en smule

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *