Salat med broccoli, spidskål og pinjekerner

Salat med broccoli  Broccolisalat
En simpel salat med broccoli og en håndfuld andre smagfulde komponenter er et foretrække til utrolig mange forskellige retter med kød, men også som en smagfuld og sund frokost. Det var nemlig sådan, at jeg forleden dag spiste denne broccolisalat. Hvilket var en skøn oplevelse, og jeg lovede hurtigt mig selv, at lave den meget snart igen.

Broccoli salat  Salat med broccoli og spidskål

Salat med broccoli og æbler

Jeg fik for snart mange uger siden en kæmpe kurv med søde og nyfaldne æbler fra min kære mormor. Jeg lovede mig selv dengang, at trylle dem om til (især) en masse lækre desserter som æblecrumble kage, æbletærte og bagte æbler, men det blev det langt fra til. Faktisk fik jeg ikke lavet andet “stort” ud af dem, end mine bløde æbleboller med kanal. Min oldemors æbler blev i stedet for spist hver eneste dag af børnene, og ellers brugt i diverse salater, hvor jeg virkelig også synes, at det smager skønt med danske æbler. Der er stadig et kilo æbler tilbage, og nogle af dem er blevet brugt i denne skønne salat med broccoli.

Hvis man ikke ligger inde med friske æbler, så kan tørrede frugt også bruges samt pærer, appelsin og granatæblekerner. Det smager ihvertfald også skønt i en salat med broccoli.

Grønsalat med broccoli  Grøn salat med broccoli

Opskrift på salat med broccoli og spidskål

Salat med broccoli, spidskål og pinjekerner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Et lille broccoli hovede
 • ½ lille spidskål
 • en håndfuld frisk persille
 • 50g frisk revet parmesan ost
 • 50g pinjekerner
 • et rødt æble
Dressing:
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
 1. Skyl grøntsager og æblet
 2. Riv broccoli på et mandolinjern eller hak det fint
 3. Hak spidskål fint
 4. Vend dressingen sammen og bland det i spiskål og broccoli
 5. Hak persille fint og vend det i dressingen
 6. Rist pinjekerner på en pande ved høj varme til de bliver gyldne
 7. Vend pinjekerner i broccolisalaten sammen med revet parmesan ost og fint hakket æble

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *