Pølseret med pasta

Pølseret med pasta

Pølseret med pasta er en anderledes måde, at servere den familievenlige svensk pølseret på. Ingredienserne i denne pastaret er stort set de samme. Råvarerne er nemlig løg, pølser, tomat og en anelse fløde. Forskellen ligger derfor i, at kartofler er skiftet ud med pasta. En opskrift som hurtigt kan gå hen og blive en familiefavorit i de fleste hjem, da måltidet smager både børn og voksne rigtig godt.

Inspiration til pasta opskrifter: Lasagne og Bolognese 

Opskrift på pølseret med pasta

Pølseret med pasta

Pølseret med pasta

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk smør
  • 5 pølser, ca. 400g
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 400 ml hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2,5 dl fløde
  • 400 g pasta
  • salt og peber
  • parmesan ost til servering

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg dem bløde i en gryde med smør
  • Skær pølser i små stykker og steg dem i gryden med løg til de bliver let gyldne på overfladen
  • Tilsæt krydderier, tomatpure og hakkede tomater
  • Tilsæt fløde og kog langsomt retten op
  • Kog pasta som anført på pakken
  • Vend de kogte pasta i pølseretten og smag til med salt og peber

Pastaret med pølser

Pastaret med pølser

Der er nogle råvarer, som går utrolig godt sammen, og det er bla. pasta, tomat, fløde og pølser. Hvilket også er hovedingredienserne i denne pastaret. Derudover er pølseretten selvfølgelig tilsat løg og hvidløg som primære smagsgivere, samt paprika og oregano, der giver nogle fyldige undertoner sammen med den røgede smag fra pølserne. Alt i alt en pastaret som tager meget få minutter at tilberede, indeholder få ingredienser og som måske ikke har meget med det italienske køkken at gøre, men alligevel smager utrolig godt. Tilsæt slutteligt en smule frisk revet parmesan ost, friskkværnet peber og frisk timian.

Inspiration til pasta opskrifter: Lakselasagne og Fyldt cannelloni

Pølseret

Pølser til aftensmad

Lige præcis pølser har børn ofte en svaghed for. Og når pølserne skæres i små, mundrette stykker og steges i gryden med krydderier og løg, så smager de blot endnu bedre. Man kan bruge lige præcis de pølser, man godt kan lide. Klassiske wienerpølser kan anbefales, men også kyllingepølser og den mere krydrede chorizopølse smager også godt i pastaretten. Chorizopølsen har en del mere smag, og er også stærkere. Med et godt glas rødvin til, bliver det en pragtfuld middag med denne pølseret med pasta.

Inspiration til opskrifter: Svensk pølseret og Pasta med kødsovs

Grøntsager i pølseret

Sådan som opskriften er ovenfor, er der kun tilført tomat til pølseretten. Man kan dog sagtens tilføre flere grøntsager til den cremede tomatsovs. Peberfrugt og svampe skåret i tern, og som bliver stegt sammen med løgene, vil smage rigtig dejligt i en pølseret. Derudover kan man også tilføre flere krydderier og krydderurter. Timian, basilikum og oregano er alle krydderier og friske urter, som går godt sammen med pastaretten.

 

2 kommentarer til “Pølseret med pasta”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering