Pitabrød med fyld slog for alvor igennem i 1980’erne i Danmark. Og selvom fyldet til pitabrødene helt sikkert har ændret sig gennem tiden, så er pita stadigvæk en favoritspise i utrolig mange danske hjem. Og vores hjem er ingen undtagelse. Nedenfor deler jeg både dét fyld, i ser på billedet samt en masse andre forslag til fyld til pita.
Kødfyld til pita
- Kylling er mild i smagen, og smager rigtig godt med en masse krydderier til. Brug dit kyllingekød til kyllingekebab, som er inspireret af det mellemøstlige køkken.
- Hakket oksekød kan krydes med en mexicansk krydderiblanding og bruges som fyld i pitabrød. Selvom pita ikke oprindeligt er en mexicansk opskrift, så smager det godt, og falder ofte i god jord hos både store og små. Taco krydderiblandinger kan købes i alle store og små supermarkeder.
- Tun, rejer og æg er klassikere i mange, danske hjem. Tun fra dåse smager skønt med brødene, og det samme gør kogte æg og rejer.
- Nakkekoteletter krydret med mellemøstlige krydderier ligesom almindelige skinketern er eksempler på fyld til pitabrød.
Grøntsagsfyld til pitabrød
Grøntsager kan serveres til pitabrød som selvstændig, vegetarisk fyld. Men det kan også agere tilbehør til kødet.
- Falafler er min egen favorit. Man kan lave falafler selv, eller man kan købe dem i sit lokale supermarked. De består af kikærter, løg og krydderier, og kan sagtens gøres børnevenlige også.
- Derudover smager en base af grøn salat som romaine, iceberg eller ligenede også godt som fyld. Salat er sprødt og knasende. Hvilket går godt sammen med de bløde falafler eller det bløde kød.
- Majs, ærter, oliven, tomat, agurk, rødløg mm. kan man også servere til aftensmaden.
- Syltede rødløg vil jeg også altid anbefale. Både sammen med kebab, falafler og tun smager syltede rødløg godt.
Dressinger
Pitabrød med fyld er intet uden dressing. Og ligesom med kød og grøntsager, så er der også her mange muligheder.
- Hjemmelavet creme fraiche dressing er den dressing, der går bedst til de fleste grøntsager og kødretter. Den er mild i smagen, og kan laves på både creme fraiche og fraiche. Hvoraf sidstnævnte har en lavere fedtprocent.
- Hjemmelavet karrydressing er rigtig god til kylling. Dressingen bruges også til clubsandwich, og får derfor også pitabrødet til at smage hen af den fantastisk sandwich.
- Hjemmelavet yoghurtdressing minder meget om creme fraiche dressing. Den er blot lavet på yoghurt, og derfor er fedtprocenten også en del lavere. Derudover er der også ofte en helt del forskellige urter i denne dressing.
Opskrift på pitabrød med fyld
Pitabrød med fyld
Udskriv
Pin
Forb. tid: 10 minutter minutter
Tilb. tid: 10 minutter minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Maria Vestergaard
Ingredienser
- 400 g kylling i tern
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
- 8 pitabrød
- 1/2 agurk
- 200 g cherrytomater
- 2 spsk. rødløg
- 50 g blandet, grøn salat
- 100 g oliven
- 50 g majs
- 2 dl creme fraiche dressing
- 8 pitabrød
Sådan gør du
- Bland olivenolie med krydderier, og vend kyllingekødet heri
- Steg kylling på panden til det er gennemstegt
- Lun pitabrødene i ovnen
- Skær alle grøntsagerne i små tern
- Server grøntsager med stegt kylling, lune pitabrød og dressing