Stjerneskud er et smørrebrød der både smager og fremstår yderst luksuriøst. Rødspættefileterne paneres og steges sprøde på en varm pande, og så serveres de på en skive lyst brød med rejer, cremefraiche dressing, asparges og citron. Fiske anretningerne tager ikke mere end 20min at lave, og kan både serveres som forret eller til frokost med gæster, når der skal gøres en anelse mere ud af måltidet.

Inspiration til opskrifter: Rugbrødssandwich med laks og Sandwich med avocado

Opskrift på stjerneskud

Stjerneskud

Print Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Serveringer: 4 serveringer

Ingredienser

Fisk

  • 4 ferske rødspættefileter, 220g
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 4 skiver lyst brød
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 100 g røget laks
  • 200 g rejer
  • 8 grønne asparges
  • 4 salatblade
  • 1 citron
  • 1 spsk. frisk dild

Dressing

  • 200 g creme fraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. dild
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. flydende honning

Sådan gør du

Fisk

  • Dup rødspættefileterne tørre i et stykke køkkenrulle
  • Vend fileterne i dyb tallerken med hvedemel, så i en dyb tallerken med sammenpisket æg og til sidst i en dyb tallerken med rasp. Drys fileterne med salt
  • Steg fisken på en varm pande med rigeligt smør til de er sprøde på begge sider og gennemstegte
  • Skær brød i skriver, og rist evt. brødet på en brødrister eller på en pande med smør
  • Skær asparges i lange skiver, frisk salat i mindre stykker, citron i tynde skiver og hak dild groft
  • Fordel mayonnaise på brødskiverne, derefter de stegte rødspættefileter, røget laks, rejer, asparges, salat, citron og dild

Dressing

  • Bland creme fraiche med citronsaft, finthakket dild, sennep og honning
  • Smag dressingen til med salt og peber
  • Fordel en smule af dressingen udover dine stjerneskud, og server resten af dressingen i en skål ved siden af

Paneret rødspættefilet

Hvis man ikke har prøvet at panere en rødspættefilet, så kan det måske virke uoverkommeligt, men jeg håber at jeg med denne opskrift på hjemmelavet stjerneskud, kan overbevise dig om det modsatte. Det er nemlig utrolig simpelt at panere og stege sine rødspættefileter derhjemme. Og så smager det langt bedre en versionen man køber i frostafdelingen i sit lokale supermarked. Rødspættefileterne fåes i alle supermarkeder – også de helt små. De pakkes ofte i mindre pakker, og du skal holde øje med, at der er fire fileter, så der er nok til fire serveringer. Alternativt kan du også skære rødspættefileterne over, hvis de er meget store. Derefter vendes fisken i hvedemel, æg og rasp, så der bliver dannet en fin panering omkring fisken. Slutteligt steges rødspættefileterne på en varm pande med rigeligt smør, til de bliver sprøde og gyldne.

Inspiration til opskrifter: Kyllingesandwich og Sandwich med flødeost

Stjerneskud med dampet fisk

Jeg har efterhånden vist denne opskrift på instagram en del gange, fordi vi laver det ofte herhjemme. Det er nemt, simpelt og alle elsker det. Men jeg får også altid en kommentar om, at et rigtigt stjerneskud indeholder både en stegt rødspættefilet, friske rejer røget laks og dampet fisk. Og det er selvfølgelig rigtigt. Ligesom det også er rigtigt at min fiskeanretning mangler det dampede fisk. Jeg springer ofte dette element over. Både fordi jeg ikke synes, at der er plads nok på tallerknen, men også fordi jeg godt kan lide, at madlavningen ikke tager for lang tid. Og jeg synes ikke, at dette måltid mangler det dampede fisk. Du er selvfølgelig velkommen til at tilføje dette element til dit smørrebrød, hvis du synes at det mangler. Fisken dampes normalt i ovnen med hvidvin og urter i ca. 10min. Du skal blot opvarme ovnen til 200 graders varmluft. Derefter rulle dine ekstra fileter og sætte en tandstik i, og så fordele dem i et ildfast fad med hvidvin, salt, peber og hakkede krydderurter. Placer derefter et stykke staniol over fadet, og lad det dampe i ca. 10min.

Inspiration til opskrifter: Clubsandwich og Trøffeltoast

Hjemmelavet cremefraiche dressing

Der er lige så mange meninger om et stjerneskud, som der er opskrifter. Og min udgave har selvfølgelig også sin egen variant. Jeg tilsætter nemlig altid en hjemmelavet cremefraiche dressing med hakket dild til min fiskeanretning, da jeg synes, at mayonnaise ikke er nok. Derfor smør jeg blot brødet med mayonnaise, og topper således stjerneskuddet med dressingen. Du kan også vælge at købe en dressing i dit lokale supermarked. Ligesom du kan bruge en skaldyrsdressing eller andre dressinger til dit stjerneskud.