Pasta med mascarpone er en skøn hverdagsret med stegt kylling og cherrytomater. Aftensmaden tager ikke meget mere end 30 minutter, fordi både grøntsager, kylling og krydderier tilberedes i ovnen på samme tid. Derefter skal man blot skære kyllingekødet ud, og blande mascarpone med bagte tomater, hvidløg og kogt pasta eller spaghetti.
Inspiration til opskrifter: Cremet pastaret og Pasta med burrata
Opskrift på pasta med mascarpone

Ingredienser
- 300 g cherrytomater
- 1 hvidløgsknold
- 450 g kyllingebryst
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 400 g spaghetti
- 125 g mascarpne
- 2 tsk. rød pesto
- 25 g parmesan ost
- 1 spsk. frisk basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft
- Skyl cherrytomater, og fordel dem i et ildfast fad
- Skær toppen af hvidløgsknolden, så det øverste af hvert fed er skåret af. Placer hvidløgsknolden i midten af fadet
- Placer to stykker kyllingebryst i fadet, og drys med krydderier
- Pensl kødet med olivenolie, og bag retten i ovnen ved 200 graders varme i 20min
- Steg kødet i yderligere 10 min ved 250 graders varme
- Kog spaghetti som anført på pakken
- Tag det stegte kød og hvidløgsknolden op fra fadet
- Skær kylling i tynde skiver
- Fordel mascarpone og rød pesto i fadet, og pres hvidløgsfedene ud af hvidløgsknolden
- Mos tomater og hvidløg i fadet, tilsæt kogt spaghetti, og bland det hele godt sammen
- Smag til med salt og peber og server med fintrevet parmesanost og hakket, frisk basilikum
Video af pastaret med kylling og mascarpone
Pastaret med bagte tomater og hvidløg
Jeg har en stor kærlighed for opskrifter, der er inspireret af det italienske køkken. Og når aftensmaden tilmed er helt utrolig nem med få ingredienser, kort tilberedningstid og meget lille arbejdsindsats, så er det en pastaret jeg ofte vender tilbage til. Og det er tilfældet med lige præcis denne opskrift på pasta med mascarpone, kylling og grøntsager. Hemmeligheden ligger i at ovnen gør det meste af arbejdet. Både cherrytomater, hvidløg og kylling bages nemlig i ovnen på samme tid, og det gør aftensmaden både nem og utrolig lækker. Al smagen fra grøntsagerne, kødet og hvidløgene forbliver i fadet, og når det så vendes sammen med mascarpone og kogt pasta, bliver det en virkelig lækker pastaret. Jeg serverer retten med revet parmesan ost og frisk basilikum, men disse ingredienser er ikke en nødvendighed.
Inspiration til opskrifter: Pasta med fløde og Pasta med kødsovs
Mascarpone i pastaretter
Der er efterhånden blevet samlet en helt del opskrifter på cremede pastaretter herinde. Og alle sammen er nogle jeg vender tilbage til meget ofte. Både mascarpone, flødeost, ricotta, flødeost og parmesanost er mejeriprodukter, som man kan bruge som base i sine italienske pastaretter. Alle disse råvarer er milde i smagen, og derfor er de også geniale til børnefamilier, hvor både store og små spiser med. Mascarpone er en mild friskost, der er lavet af creme fraiche og fløde, og sammen med krydderier og hvidløg, synes jeg det smager helt utrolig godt.
Inspiration til opskrifter: Spaghetti carbonara og Fyldt carnelloni





2 kommentarer
John Jensen
Smagte super godt, og så var det nemt og hurtigt at lave.
maria
Hej John
Det er jeg glad for at høre.
Mvh Maria Vestergaard