Cremet pastaret

Cremet pastaret

Cremet pastaret med bacon, tomat og friskrevet parmesanost er en sikker vinder i mit hjem. Pastaretten som består af friske grøntsager, røget kød og cremet ricotta tager ikke meget mere end 10min at lave, og så er der aftensmad. Brug min cremet pastaret opskrift som inspiration, og kig så endelig dit eget køleskab igennem for råvarer, som du kan tilsætte.

Inspiration til opskrifter: Pasta med burrata og Pasta med oksekød

Opskrift på cremet pastaret

Cremet pastaret

Cremet pastaret

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g bacon
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 400 g cherrytomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 250 g ricotta eller fløde
  • 500 g spaghetti
  • 50 g parmesan ost

Sådan gør du

  • Skær bacon i mindre stykker, og steg det sprødt i en gryde
  • Hak løg og hvidløg fint og tilsæt dem til gryden sammen med olivenolie
  • Skær cherrytomater i kvarte, og tilsæt tomaterne til gryden med løg og bacon. Steg det hele til tomaterne koges ud, og løgene bliver bløde
  • Kog spaghetti som anført på pakken i en anden gryde
  • Tilsæt krydderier og ricotta til gryden med tomater og bacon, og rør det hele godt sammen. Lad det meget langsomt varme op, så sovsen ikke skiller.
  • Vend den kogte spaghetti i den cremede sovs. Tilsæt lidt pastavand, til pastaretten har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og peber og server med friskrevet parmesanost

Cremet sovs med ricotta

Der er mange måder, hvorpå man kan lave en cremet pastaret. I denne opskrift har jeg valgt at bruge ricotta ost, som gør pastasovsen virkelig cremet og mild i smagen. Sovsen smager ikke af ost, hvis der er nogen derude, som ikke kan lide den slags. Men den gør samtidig pastaretten en helt del mere smagfuld, end hvis man blot bruge fløde. Fløde er selvfølgelig også et glimrende valg, hvis man vil lave en cremet pastaret, og i så fald udskifter man blot sin ricotta med 38% piskefløde. Endnu en fordel, der også er ved ricotta er, at det utrolig nok ikke er særligt dyrt i supermarkederne at købe dette mejeriprodukt. Så jeg synes, du skal forsøge dig med ricotta, næste gang du får lyst til en hjemmelavet og nem pastaret.

Inspiration til opskrifter: Pasta med kylling og Pasta med fløde

Opbevaring af pastaretten

Holdbarheden af en pastaret med ricotta afhænger af flere faktorer, herunder opbevaringsmetoden og de øvrige ingredienser. Generelt kan du følge disse retningslinjer:

  1. Køleskab: Hvis pastaretten opbevares korrekt i en lufttæt beholder i køleskabet, kan den typisk holde sig frisk i 3-5 dage. Sørg for at køle den ned så hurtigt som muligt efter tilberedning for at minimere bakterievækst.
  2. Fryser: Hvis du ønsker at opbevare pastaretten i længere tid, kan du fryse den ned. I fryseren kan den holde sig i op til 2-3 måneder. Det er en god idé at dele retten op i portioner, inden du fryser den ned, så du kun behøver at tage den mængde op, du har brug for.

Husk altid at bruge din lugte- og smagssans som en ekstra sikkerhed. Dette gælder både når du laver en opskrift som denne ovenfor på cremet pastaret, men også alt andet mad.. Hvis retten lugter eller smager anderledes end normalt, eller hvis der er synlige tegn på skimmel eller fordærv, bør du undgå at spise den.

Servering af en cremet pastaret

Jeg kan godt lide altid at have en basilikumplante i mit køkken. Den er plantet i en krukke, og gror i hjørnet af mit køkkenbord. Derfor kan jeg også altid drysse mine pastaretter med frisk basilikum, da jeg næsten altid har det i mit hjem. Tørret basilikum i en cremet pastaret smager mindst lige så godt, selvom det selvfølgelig ikke har det samme æstetiske udtryk, som den friske variant. Derudover vil jeg anbefale dig at drysse din cremet pastaret med friskrevet parmesan ost. Det smager bare virkelig godt, og får den italienske spise til helt nye højder.

Inspiration til opskrifter: Pasta med pesto og Pasta med laks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering