Paneret kylling er et sprødt stykke kylling, der er vendt i panering og stegt sprødt på en pande. Til kyllingeschnitzlen serveres ovnbagte kartofler med timian og en simpel, grøn salat med parmesan ost. Nyd den sprøde kylling en helt almindelig hverdagsaften eller server måltidet for gæster i weekenden. Begge dele kan lade sig gøre med denne nemme kyllinge opskrift.

Inspiration til opskrifter: Kylling i airfryer og Grydestegt kylling

Opskrift på paneret kylling

Paneret kylling

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

Ovnbagte kartofler

  • 800 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. salt

Paneret kylling

  • 450 g kyllingebryst
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 75 g pankorasp
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Salat

  • 2 romainesalat hoveder
  • 2 avocadoer
  • 150 g ærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. sennep
  • 50 g revet parmesan ost

Sådan gør du

Ovnbagte kartofler

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  • Vask kartoflerne grundigt og tør dem i et klæde. Skær kartoflerne i kvarte, og vend dem i olivenolie, salt og timian
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad, og steg dem i ca. 30min eller til de er gennemstegte og let gyldne på overfladen

Paneret kylling

  • Halver dine fire kyllingefileter, så de ikke er så tykke og danner et hjerte. Se evt. videoen nedenfor
  • Vend kyllingestykkerne i først en tallerken med hvedemel og så en tallerken med sammenpisket æg og til sidst pankorasp blandet med salt
  • Steg kødet sprødt på en pande med olivenolie på begge sider. Placer kødet i et ildfast fad, og steg kødet færdigt i ovnen i ca. 15min

Salat

  • Skyl salatbladene og tør dem grundigt i et klæde
  • Hak salaten groft og bland det med avocado skåret i tern og ærter
  • Bland olivenolie, citronsaft og sennep godt sammen og smag dressingen til med salt og peber

Servering

  • Server din paneret kylling med ovnstegte kartofler, grøn salat og revet parmesanost

Video af paneret kylling

Sprød kyllinge schnitzel

Når du panerer dit kyllingebryst, så kan du vælge at bruge helt almindelig rasp, der er finere i konsistensen. Eller du kan bruge det asiatiske pankorasp, der er en del grovere i konsistensen. Personligt synes jeg, at pankoraspen gør kødet mere sprødt, og paneringen bedre, men begge dele smager godt, og kan bruges. Husk at drys en smule salt i paneringen, så kødets smag kommer frem ved stegningen. Du kan også vælge at tilsætte krydderier til din paneret kylling. Timian, oregano, paprika mm., er krydderier der kan vendes i raspen, og som giver flere smagsnuancer til kyllinge schnitzlen. Derudover kan du banke dit kød tyndere med bagsiden af en kagerulle, hvis du gerne vil have kyllingekødet ekstra tyndt. Dette er en smagssag.

Inspiration til opskrifter: Kylling med mozzarella og Kylling cashew

Tilbehør til pankokylling

Ligesom en helt klassisk schnitzel, så synes jeg, at kartofler af en art og en grøn salat smager dejligt sammen med paneret kylling. Du kan servere pommesfrites, ovnbagte kartofler som jeg har gjort, eller de mere traditionelle, brasede kartofler. De ovnbagte kartofler er et sundere alternativ, da de er vendt i olivenolie, og mængden i øvrigt er reduceret i forhold til pommesfrites eller brasede kartofler. Salaten er også meget simpel. De grønne ærter er søde i smagen og går godt sammen med den sprøde kylling. Avocado giver næring, smag og fedme, og sammen med frisk citronsaft, smager det virkelig godt.

Inspiration til opskrifter: Sesamkylling og Kyllingekødboller