Overnight oats – opskrift med chiafrø

Overnight oats  Overnightoats
Overnight oats er en af mine favorit spise til morgenmad. Det er ufattelig nemt at bikse sammen, smager fantastisk hver eneste gang, og så kan det toppes med alle ens yndlings frugter, bær og nødder.

Overnight oats til morgenmad

Min datter, min lille skønne spilopmager på snart 2,5 år elsker havregryn. Det er det eneste hun beder om hver eneste morgen, når jeg spørger, hvad hun vil have og spise til morgenmad. Jeg prøver dog altid at variere hendes morgenmad en smule, for jeg ville synes det var så ærgerligt, hvis hun blev træt af overnight oats og havregryn sådan helt generelt. Det er både bagt grød, almindelig havregrød med banan, og så sunde pandekager når det er weekend, som hun blandt andet får tilbudet imellem. Denne opskrift på overnight oats er dog hendes evige favorit!

Overnight oats opskrift  Overnight oats morgenmad

Opskrift på overnight oats

Hvad der virkelig er fantastisk ved overnight oats er, hvor nem, rolig og komfortabel det gør ens hverdags morgenmad. Når spiloppen er puttet, og der er rydet op efter aftensmaden, så plejer jeg at fylde en boks med havregryn, mælk og så de krydderier jeg har lyst til den pågældende dag. Så får grøden ellers bare lov til at stå natten over og blive ekstra cremet og lækker.

B spiser sin overnight oats som de fleste hårdt arbejdende mennesker – på farten. Han tager simpelthen blot boksen ud af køleskabet og med en ske, spiser han sin nemme, mættende og yderst smagfulde grød i toget. Spiloppen derimod elsker havregrød. Så derfor giver jeg grøden 30sek i mikrobølgeovnen, og så er der den lækreste og ikke mindst cremede havregrød. Jeg selv spiser den blot som den er. Dog toppet med alverdens frugter, bær, nødder og en smule honning.

Havregryn og chiafrø i overnight oats

Jeg er begyndt oftere og oftere at tilsætte chiafrø til min overnight oats. Jeg synes det smager helt fantastisk i grød generelt, og så indeholder de små frø jo alverdens af gode og sunde sager.

Derudover krydrer jeg ofte min havregrød med vanilje, kardemomme og kanel. Især her om efteråret og når vi nærmer os julen, er det ufattelig lækkert, at give grøden lidt ekstra karakter. Lige netop dette, kan man jo selv eksperimentere med i det uendelige, så man selv finder sin yndlings version af overnigt oats.

Overnight oats - opskrift med chiafrø
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Til en person:
 • 50g havregryn
 • 1 spsk. chiafrø
 • 1,5dl mælk
 • 2 tsk. honning
 • evt. ½ tsk kardemomme, ½ tsk. vaniljepulver og 1 tsk. kanel
 • Toppes med nødder, frisk frugt og bær
Fremgangsmåde
 1. Bland havregryn, chiafrø og mælk godt sammen i en beholder med tilhørende låg
 2. Tilsæt evt krydderier og lad grøden stå i en lukket beholder i køleskabet natten over
 3. Hvis grøden spises kold tilsættes blot topping
 4. Hvis grøden spises som havregrød, varmes den i f.eks mikrobølgeovnen med en smule ekstra mælk

 

Del på print

9 kommentarer til “Overnight oats – opskrift med chiafrø”

 1. Kære Maria, tak for 2 super gode opskrifter, havreklid knækbrød og oat grød over night,
  Dem kan jeg bruge når jeg skal på usa og kongres tur om lidt, tåler nemlig ikke alverdens tilsætningsstoffer eller hvede, jubii ????, og tusind tak???

 2. Jeg bruger også microovn til at varme mad op. Men nogle mener, man dræber alle vitaminer i microovn. Ved ikke om det er rigtigt. Men man kan jo bare varme det i en gryde.
  Lyder lækkert det vil jeg prøve.

 3. Hej Maria tilsætter du alle nævnte krydderier i en grød eller et krydderi i hver grød?
  Vil prøve det i aften

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *