One pot pasta

One pot pasta

One pot pasta er kendt for at være “verdens nemmeste pastaret”, fordi den tilberedes ved at alle ingredienserne tilsættes til gryden på samme tid. Både kød, grøntsager, krydderier og pasta koges sammen, og pastaretten er således færdig, når pastaen er kogt færdig. Nemmere pastaret findes der nok ikke.

Inspiration til pastaretter: Spaghetti bolognese og Pasta med svampe

Opskrift på one pot pasta

One pot pasta

One pot pasta

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 mellemstor squash
  • 225 g spaghetti
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g tomatpure
  • 400 g kogt eller stegt kyllingekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum blade
  • 6 dl kogende vand
  • 1 grøntsags boullionterning
  • 250 ml madlavningsfløde
  • smages til med salt, peber og parmesan ost

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og riv squash groft på et rivejern
  • Skær det tilberedte kylling i tern (hvis det ikke allerede er tilberedt, steg det da forinden i små mundrette stykker med olie på en pande)
  • Tilsæt alle ingredienserne til gryden og lad det koge op
  • Skru ned når væsken når kogepunktet og spaghettien er faldet sammen
  • Sæt låg på og lad det simre i ca. 10min
  • Smag til med salt, peber, parmesan ost og evt. ekstra krydderier

Kylling i one pot pasta

Pastaret med kylling

I og med at kyllingekødet skal tilsættes til gryden sammen med de øvrige ingredienser, så er det oplagt at bruge noget kød, som i forvejen er stegt eller kogt. Derfor kan man også sagtens bruge en rest kylling fra dagen i forvejen. Hvis man har noget tilbage fra aftensmaden. Kyllingekødet kan både være stegt eller kogt og med eller uden skind på. Bare det er tilberedt, så kan det bruges i en one pot pasta. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende med andre kødrester. Både når det kommer til fisk, oksekød, svinekød mm.

Inspiration til pastaretter: Pasta med kødsovs og Lasagne

Pastaret med kylling

Ingredienser til one pot pasta

Man kan som sagt tilsætte mange forskellige råvarer til sin hjemmelavede one pot pasta. Derfor er det også en fabelagtig pastaret, som kan bruges til at tømme skuffer og skabe for rester.

  • Kød og fisk: Alle slags kød og fisk kan bruges til denne opskrift. Kylling, kalvekød, oksekød, svinekød, laks osv. Ligeledes er udskæringerne heller ikke vigtige.
  • Bælgfrugter: Kikærter, linser, bønner og andet i den dur kan erstatte kød og gøre måltidet til en vegetarisk pastaret.
  • Grøntsager: Tomater, squash, gulerod, løg, hvidløg, spinat og lignende råvarer smager godt i pastaretten.
  • Krydderier: Oregano, basilikum, paprika, timian, peber, og meget mere kan man smage sin pastaret til med.

Inspiration til pastaretter: Pasta med laks og Minestrone suppe

Hvor længe kan pastaretten holde sig?

Hvis man sørger for at køle resterne ned lige efter, at måltidet er blevet indtaget, så kan man opbevare det i køleskabet i to til tre dage i en lukket beholder. Derudover er retten også fryseegnet, og kan holde sig ca. tre måneder på frost.

Del på print

2 kommentarer til “One pot pasta”

  1. Det skal jeg prøve at lave og igen, du har så ret; sødmælk i kaffen og lidt fløde i maden løfter smagen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering