Nudler med kylling er en virkelig smagfuld ret med utrolig mørt kyllingekød og sprøde grøntsager. Nudelretten er utrolig nem at lave, ligesom essencen af alle mine opskrifter er, men retten tager tid, fordi kyllingekødet skal tilberedes under svag varme i omkring 2 timer. Det er denne tilberedningsmetode, der gør kødet mørt som smør. Men det er absolut ventetiden værd.

Inspiration til opskrifter: Wok med kylling og Sesamkylling

Opskrift på nudler med kylling

Nudler med kylling

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 500 g kylling overlårs filet
  • 100 g cashewnødder
  • 2 dl kogende vand
  • 1 hønse boullionterning
  • 4 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 250 g ægnudler
  • 3 spsk. hoisin sovs

Sådan gør du

  • Bland soyasovs, sesamolie, fiskesovs, honning, hvidløg, salt og ingefær godt sammen
  • Vend kødet i marinaden, og steg kyllingen og cashewnødder i en gryde til det tager farve og bliver gyldent
  • Opløs boullion i kogende vand, og tilsæt boullion til gryden
  • Lad det simre under låg ved middel-svag varme i 2 timer
  • Skræl gulerødder, og skær dem i stave. Hak forårsløg groft, og gem 1/3 til servering
  • Tilsæt gulerødder til gryden, og lad retten simre i yderligere 15min til gulerødderne er kogt møre, men stadig har bid
  • Kog nudler som anført på pakken
  • Vend nudler og hoisin sovs i gryden
  • Server med friskhakket forårsløg

Video af nudler med kylling

 

Grøntsager i nudelretter

Nudelretter og mange andre asiatiskinspireret retter, er geniale til at få tømt grøntsagsskuffen med. Også selvom grøntsagerne er en smule slatne, så kan de bruges. Her tænker jeg især på gulerødder, løg, hvidløg, rødløg, broccoli, spidskål, hvidkål, bønner og meget mere. Du kan også bruge grøntsager fra frost, hvis du har en portion af den slags liggende i din fryser. Dog synes jeg ikke, at det smager nær så godt i nudler med kylling, som friske og sprøde grøntsager gør. Når du så skal tilsætte dine grøntsager til retten, så er de forinden blevet skåret i rette, mundrette stykker. Og så tilsættes grøntsagerne til gryden, når kødet i forvejen er stegt mørt. Hvis du tilsætter grøntsagerne samtidig med kødet, så synes jeg, at de bliver alt for bløde i konsistensen. Dog synes jeg, at du skal tilsætte løg, hvidløg, rødløg eller forårsløg som noget af det første, og lade det tilberede sammen med kødet. Det giver utrolig meget smag til retten.

Inspiration til opskrifter: Kylling cashew og Sesamkylling

Asiatisk marinade

I opskriften ovenfor bruger jeg en helt del ingredienser til marinaden. Det kan måske ved første øjekast virke uoverskueligt, men jeg vil anbefale dig at købe dem alle. For i asiatiske retter bruger man ofte mange af de samme grundingredienser. Så hvis du kan lide asiatisk mad, så vil du kunne bruge disse ingredienser om og om igen, og altså ikke kun til nudler med kylling. Hvis du alligevel synes, at det er for meget at handle ind på én gang, så kan du vælge at købe nogle færdiglavet marinader. Jeg har lagt mærke til, at utrolig mange supermarkeder har færdigblandet marinaden klar til nudelretter, der hvor deres øvrige, asiatiske retter er placeret.

Inspiration til opskrifter: Nudler med oksekød og Ramen med kylling