Mysliboller med tranebær og yoghurt

Müsliboller  Mysliboller
Mysliboller med tranebær giver tekstur og smag til gode hjemmebagte boller, og kan spises i utrolig mange sammenhænge. Både som gnavebolle, men også med syltetøj, ost og hjemmelavet nutella.

Hjemmelavede mysliboller

Jeg er for tiden blevet helt vild med at bage. Jeg synes simpelthen, at det er en fryd for både øjne og smagsløg, at servere hjemmebag for familie, venner og ikke mindst mig selv. Særlig “klat-boller”, som jeg kalder dét bagværk, der “klattes” ud med to skeer på en bageplade, er jeg særligt vilde med. Og det er netop hvad disse mysliboller er. Så behøver jeg nemlig ikke, at have den klistrede dej i hænderne, og det sviner samtidig minimalt, fordi dejen ikke skal æltes ud på køkkenbordet. Det er måske tydeligt, at jeg ikke er bager, og gider at lægge den rigtige arbejdskraft (ved at ælte) i mit bagværk, men hvilken moderne kvinde/mand har tid til at sætte hænderne i fedtet dej flere gange om ugen!

De her mysliboller med tranebær er ingen undtagelse. De er fyldt med de lækre frø og kerner, som lige præcis min køkkenskuffe indeholdte. Det vil sige man kan bruge lige hvad man ønsker af mysli i sin dej. Et andet alternativ er, at bytte tranebær ud med mørk hakket chokolade i sine mysliboller. Det er ihvertfald min plan at gøre, næste gang jeg skal bage mysliboller.

Opskrift på müsliboller med tranebær

Læs også gerne: Boller med gulerodChokoladeboller med banan, Boller med havregryn og Spinatboller med fuldkorn

Mysliboller med tranebær og yoghurt
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 15 mysliboller:- 5dl vand
 • 50g gær
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk salt
 • 1 dl neutral yoghurt (Tip: hvis du har en rest frugtyoghurt, kan det også sagtens bruges!)
 • 100g mysli (jeg blandede havregryn, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hakkede mandler, og græskarkerner)
 • 50g tranebær
 • 450g hvedemel
 • bages i ca. 18-20min ved 180 graders varme
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt honning, salt og yoghurt.
 2. Bland din egen müsli blanding, og tilsæt det sammen med tranebær til dejen.
 3. Rør mel i under omrøring. Dejen skal ikke æltes, men røres grundigt sammen i nogle minutter.
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min.
 5. Form müslibollerne med to skeer på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180 graders varme i ca. 18-20min.

 

 

1 kommentar til “Mysliboller med tranebær og yoghurt”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.