Alverdens udgaver af kylling i fad er et hit herhjemme. Hvilket højst sandsynligt, ihvertfald for mit vedkommende, skyldes den formidable sauce, der kommer ud af det.
Inspiration til opskrifter: Pulled chicken
Den bedste kylling i fad opskrift
Jeg er stadig i fuld gang med eksamenslæsningen, men selv i de perioder hvor jeg ikke har travlt med studiet, så gider jeg aldrig bruge alverdens tid i køkkenet, når det er hverdag og børnene er sulte og trætte. Madlavningen skal helst gå stærkt, være smagfuld, børnevenlig og indeholde grøntsager. Lige netop disse behov, stiller denne opskrift på kylling i fad. En hjemmelavet ret jeg ofte serverer med almindelige ris. På billederne her blev der serveret brune ris til mine børns store skuffelse. Og jeg må også selv indrømme, at jeg klart bedst kan lide almindelige hvide ris, og så i stedet sørge for, at spise min henholdsvis havregryn til morgenmad og rugbrød til aftensmad, så jeg får mine kostfibre. Et andet alternativ er kartoffelmos, som jeg også tror, at kylling i fad vil smage fantastisk sammen med.
Inspiration til hverdagsretter med kylling: Mexicansk inspireret lasagne med kylling og Fajitas med kylling og grønt
Hjemmelavet kylling i fad med grønt
Min søde kollega og veninde – Julie Bruun der har samme passion for madlavning og blogverdenen, gav mig inspirationen til denne opskrift. Hun har nemlig en opskrift på kylling i pikantost, som simpelthen også lyder vandvittigt lækkert. Den sammensætning har jeg dog stadig til gode, men begge opskrifter indeholder kylling, bacon og en god sjat madlavningsfløde.
Opskrift på kylling i fad med grøntsager
Ingredienser
Kylling i fad til ca. 4 personer:
- 150 g bacon i tern
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. paprika
- 400 g kylling inderfillet eller brystkød
- 2 røde peberfrugter
- 500 ml madlavningsfløde jeg bruger 4%
- en dåse hakkede tomater
- en hønse boullionterning
- salt
- evt. mozzarella ost og frisk persille
- Serveres med ris
Sådan gør du
- Svits bacon i en stor gryde til det bliver sprødt
- Hak løg og hvidløg og steg det i gryden til de bliver bløde og glasagtige
- Tilsæt paprika og kylling skåret i tern
- Svits kylling til det er gennemstegt
- Skær peberfrugterne i små tern og steg dem et par minutter i gryden
- Tilsæt madlavningsfløde, hakkede tomater og boullionterning
- Smag til med salt
- Hæld grydens indhold i et fad (drys evt. med ost) og bag det i ovnen ved 180 graders varme i ca. 45min.
- Server med ris og evt. frisk persille