Denne madplan uge 35 byder på retter, som har rødder i hele verden. Både det indiske, italienske og ikke mindst det danske. Udover det indeholder madplanen en sund og velsmagende sommerdessert.
Ugens madplan
Mandag
Boller i karry er en helt sikker vinder, hver gang. Den danske klassiker er den bedste familieret, og falder både i god jord hos store og små. Denne opskrift er opskriften på den helt klassiske boller i karry.
Få fat i opskriften lige her: Boller i karry
Tirsdag
Der findes masser af variationer af den klassiske lasagne. Lakselasagne er blot en af dem, men den smager skønt. Lasagnen indeholder masser af grøntsager, mornaysauce og selvfølgelig laks. Dette udgør en skøn aftensmad.
Få fat i opskriften lige her: Lakselasagne
Onsdag
Aftensmaden skal være nem, smagfuld og nærende. Denne salat opfylder alle tre krav. Salat med havreris er en lækker måltidssalat, som er mættende og enormt velsmagende. Retten tager blot en halv time, og er fyldt med masser af skønne elementer.
Få fat i opskriften lige her: Salat med havreris
Torsdag
Fyldt mørbrad er en nem og hurtigt ret, som passer perfekt ind i den travle hverdag. Kødretten er utrolig smagfuld, og kan fyldes med alt hvad hjertet begærer. Dette er en opskrift på mørbrad fyldt med flødeost, purløg og så er den rullet omkring i bacon.
Få fat i opskriften lige her: Fyldt mørbrad
Fredag
Indiske retter rimer på krydderier, og dette er det perfekte eksempel. Kylling tikka masala er en kendt ret fra det indiske køkken. Den cremede sauce er fyldt med krydderier, og skaber en enestående smag til kyllingen og risene. Hvis du endnu ikke har prøvet den, så har du nu chancen.
Få fat i opskriften lige her: Kylling tikka masala
Ugens bagværk
Ferskner smager fantastisk! Og så er det en herlig kilde til vitaminer og mineraler. Derved er bagte ferskner bare den perfekte dessert. Desserten er en nem og enkel sommerdessert, som både kan nydes med vaniljeis eller skyr.
Få fat i opskriften lige her: Bagte ferskner
Indkøbsliste
Grøntsager og frugter
- Ferskner, 2
- Fed hvidløg, 7
- Løg, 6
- Æble, 1
- Ingefær, 5 cm
- Gulerødder, 2
- Forårsløg, 2
- Squash, 300 g
- Frisk spinat, 150 g
- Purløg, 1 bundt
Kød og fisk
- Svinefars, 400 g
- Kylling inderfilet, 500 g
- Lakse filet, 400 g
- Svinemørbrad, 500 g
- Bacon, 1 pakke
Køle- og frostvarer
- Smør, 4 spsk. & til stegning
- Mælk, 6,5 dl
- Boullionterning, 1
- Hønse boullionterning, 1
- Æg, 1
- Natural yoghurt, 1 dl
- Madlavningsfløde, 500 ml
- Falafler, 400 g
- Edamamebønner, 150 g
- Fetaost, 100 g
- Mornaysauce, 500 ml
- Mozzarella ost, 30 g
- Natural flødeost, 200 g
Konserves
- Flydende honning, 1 tsk.
- Citronsaft, 1 spsk.
- Tomatpure, 70 g
- Soltørrede tomater i olie, 100 g
- Hakkede tomater, 400 ml
Tørvarer
- Maizena, til jævning
- Havregryn, 50 g
- Hvedemel, 50 g
- Ris, til servering
- Naan brød, til servering
- Havreris, 4 dl.
- Lasagneplader, 12
- Mandler, 30 g
Krydderier og olier
- Karry, 1-2 spsk.
- Olivenolie, 1 spsk.
- Salt, til smagning & 3 tsk.
- Garam masala, 3 tsk.
- Gurkemeje, 2 tsk.
- Chiliflager, 1/2 tsk.
- Koriander, 1 tsk.
- Timian, 2 tsk.
- Peber, til smagning