Denne madplan uge 18 byder på fem nemme og herlige aftensmadsretter. Retterne inviterer ind til flere forskellige verdens køkkener. Med denne madplan får du både inspiration til både det græske, det spanske, mexicanske og det klassiske danske.
Ugens madplan
Mandag
Denne ret er en vaskeægte klassiker, og er en helt perfekt familieret. Boller i karry indeholder en intens smagfuld karry smag, og er altid et sikkert hit blandt voksne og børn. Ingredienslisten er nem og fremgangsmåden kort – perfekt til en hverdagsaften.
Få fat i opskriften lige her: Boller i karry
Tirsdag
Æg og kartofler er en perfekt kombination, og denne opskrift beviser dette. Spansk tortilla er en form for æggekage, bestående af de to ingredienser. Denne ret er både nem og tager kort tid, og smager helt igennem dejligt.
Få fat i opskriften lige her: Spansk tortilla
Onsdag
Det mexicanske køkken er kendt for sine bønner og masser af krydderier. Chili con carne er et perfekt eksemplar på dette. Den mexicanske gryderet er en klassiker, som både passer ind i de travle dage og de dage med god tid.
Få fat i opskriften lige her: Chili con carne
Torsdag
Græsk farsbrød er en fantastisk græsk specialitet. Denne ret er en spise som er spækket med smagfulde krydderurter og råvarer. Ingredienserne skaber sammen et saftigt farsbrød med tekstur. Græsk farsbrød er alt i alt en herlig hverdagsret.
Få fat i opskriften lige her: Græsk farsbrød
Fredag
Burger er en skøn klassiker, og denne vegetarburger smager mindst lige så godt. Opskriften består af en smagsneutral kikærtebøf, hvor alverdens krydderier kan tilføjes. Denne vegetarburger er den perfekte måde at have en vegetardag eller kødfri dag på.
Få fat i opskriften lige her: Vegetarburger
Ugens bagværk
Bamseboller er helt og aldeles en klassiker. Med denne opskrift kan du bage de perfekte bamseboller, som er et stort hit hos både store og små. Bollerne kan serveres til enhver lejlighed, både som en herlig morgenmadsbolle eller blot som en gnavebolle.
Få fat i opskriften lige her: Bamseboller
Indkøbsliste
Grøntsager
- Fed hvidløg, 10
- Løg, 6
- Rødløg, 2
- Æble, 1
- Kartofler, 350 g.
- Små kartofler, 1 kg.
- Friske krydderurter, til servering
- Avocado, 3 & til servering
- Blandet grøn salat, 75 g.
Kød og fisk
- Svinefars, 400 g.
- Hakket oksekød, 400 g.
- Hakket oksekød / lammekød, 500 g.
Køle- og frostvarer
- Smør, 115 g. & til stegning
- Mælk, 7,5 dl
- Æg, 10
- Fetaost, 150 g.
- Gær, 25 g.
- Græsk yoghurt, 2 spsk.
- Creme fraiche, til servering
- Chilimayo, aioli, burgerdressing eller lignende, til servering
Konserves
- Boullionterning (svin-, kylling-, eller grøntsags boullion), 1
- Maizena, til jævning
- Hakkede tomater, 450 ml.
- Chili bønner, 1 dåse
- Kidney bønner, 1 dåse
- Tomatpure, 70 g.
- Oliven, 100 g.
- Kikærter, 2 dåser
- Syltede rødløg, til servering
Tørvarer
- Havregryn, 85 g.
- Hvedemel, 610 g.
- Ris, til servering
- Nacho chips, til servering
- Burger boller, 4
- Sukker, 1 tsk.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 5 spsk. & til smørelse & til stegning
- Karry, 1-2 spsk.
- Spidskommen, 3-4 spsk.
- Paprika, 1 tsk.
- Timian, 2 tsk. & til servering
- Rosmarin, til servering
- Salt, 7 tsk & til smagning
- Peber, til smagning
- Kardemomme, 1 tsk.
- Chiliflager / cayenne peber, 1/4 tsk.