Denne madplan uge 16 består af fem fantastiske spise- og familieretter. Udover det byder madplanen på en herlig dessert, der får mundvandet til at løbe. Retterne finder inspiration hos det asiatiske, italienske og det danske køkken, som forhåbentligt giver inspiration til nye aftensmadsretter.
Ugens madplan
Mandag
Laks og spinat er to fantastiske ingredienser, som passer strålende sammen. I denne ret, bages pasta, laks, spinat og fløde sammen, som skaber et sprødt overlag på toppen. Retten er en nem og hurtig ret, som smager virkelig herligt.
Få fat i opskriften lige her: Bagt pasta med laks og spinat
Tirsdag
Denne ret er en helt klassisk gryderet, som er en helt perfekt hverdagsret. Gullash med kartoffelmos byder på en lækker cremet mos af kartofler og en cremet smagfuld sauce med mørt kød.
Få fat i opskriften lige her: Gullash
Onsdag
Det asiatiske køkken byder på fantastiske nudelretter, og dette er helt bestemt en af dem. Nudelsalaten består af masser af grønne elementer, og er derfor en perfekt måde at få grøntsager på. Udover det er retten både nem, tager kort tid og smager skønt.
Få fat i opskriften lige her: Nudelsalat
Torsdag
Kartoffelsuppe er en mild, cremet og smagfuld suppe for hele familien. Suppen består af de to klassiske ingredienser, kartofler og porrer. Selvfølgelig tilføjes prikken over i’et, bacon, som alt i alt skaber en herlig suppe både for voksne og børn.
Få fat i opskriften lige her: Kartoffelsuppe
Fredag
Pizza er en vidunderlig spise og er perfekt som en rigtig fredagsret. Samtidig er pizzaen vegetarisk og er et perfekt bud på en ret til en kødfri dag. Pizzaen toppes med gedeost, kartofler, stegte rødløg og kan toppes med adskillige andre råvarer.
Få fat i opskriften lige her: Pizza med gedeost
Ugens bagværk
Blommetærte er en skøn dessert, som bærer en helt karakteristisk sødme. Tærten består af tre fantastiske lag, som alt i alt udgør en dejlig tærte for hele familien. Hvis du endnu ikke har smagt den, er den perfekte mulighed nu.
Få fat i opskriften lige her: Blommetærte
Indkøbsliste
Grøntsager
- Løg, 3
- Fed hvidløg, 8
- Rødløg, 3
- Frisk spinat, 200 g.
- Gulerødder, 5
- Agurk, 1/2
- Forårsløg, 2
- Bønnespirer, 50 g.
- Kartofler, 2 kg.
- Kartofler, 6 mellemstore
- Porrer, 2
Kød og fisk
- Laks, 200-400 g.
- Skært kød, 500 g.
- Bacon / parmaskinke, til servering
Køle- og frostvarer
- Æg, 15
- Revet parmesan, 50 g.
- Smør, 3oo g.
- Fløde, 4,5-5 dl.
- Kylling i tern, 350 g.
- Gær, 25 g.
- Mozarelle ost, 450 g
- Creme fraiche, 1 dl.
- Gedeost, 150 g.
Konserves
- Mornay sauce, 500 ml.
- Tomatpure, 70 g.
- Oksekøds bouillonterning, 1
- Grøntsags bouillonterning, 2
- Limesaft, 2 spsk.
- Marcipan, 120 g.
Tørvarer
- Pastaskruer, 300 g.
- Maizena, til jævning
- (Ris) nudler, 400 g.
- Sukker, 155 g.
- Durummel, 50 g.
- Hvedemel, 175 g.
- Havregryn, 60 g.
- Tipo 00 hvedemel, 275 g.
- Mandler, 1 spsk.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 3 spsk.
- Paprika, 1 spsk.
- Soyasauce, 4 spsk.
- Fiskesauce, 2 spsk.
- Sesamolie, 1 spsk.
- Friske krydderurter (eks. rosamarin, timian, basilikum mm.), til topping
- Salt, 4,5 tsk. og til smagning
- Peber, til smagning