Denne madplan uge 11 byder på fem nemme og velsmagende hverdagsretter, hvor du kommer rundt om flere forskellige verdens køkkener. Både klassisk dansk mad, italiensk pastaret samt indisk aftensmad, får du blandt andet inspiration til i denne madplan.
Ugens madplan
Mandag
Det skal være nemt i hverdagen at lave aftensmad. Og denne opskrift på pastaret med oksekød, fløde og squash er en perfekt mandagsspise. Retten tager ikke mere end 20min at lave, og så smager det både børn og voksne godt.
Få fat i opskriften lige her: Pasta med oksekød
Tirsdag
Æg kan lynhurtigt trylles om til mange gode retter, som sagtens kan serveres til aftensmad. Et godt eksempel er æggekage. Server opskriften med sprødstegt bacon, ristet rugbrød, sennep og syltede rødbeder som på klassisk vis.
Få fat i opskriften lige her: Gammeldags æggekage
Onsdag
Kog kartofler og vend dem med pølser, ketchup en sjat mælk og fløde og så har du en virkelig, smagfuld hverdagsret. Tilføj evt. rodfrugter til retten eller en grønsalat ved servering.
Få fat i opskriften lige her: Svensk pølseret
Torsdag
Tunsalat smager skønt til frokost i sandwich eller på rugbrød, men det kan også sagtens bruges som bærende element til aftensmaden. Smør det i en tortilla med friske grøntsager, og du har en virkelig nem aftensmad.
Få fat i opskriften lige her: Wraps med tunsalat
Fredag
Indisk rimer på krydderier og cremede saucer, og så kan det både serveres til aftensmad i hverdagen og i weekenden. Lad kødet marinere i køleskabet for at få en ekstra smagfyld og kraftfuld, indisk sauce.
Få fat i opskriften lige her: Kylling tikka masala
Ugens bagværk
Hvis du ikke allerede har prøvet disse bløde bamseboller med chokolade, så skulle du øjeblikkelig skrive ingredienslisten på din indkøbsliste. De kan både spises til søndagskaffen, men også bruges til madpakken.
Få fat i opskriften lige her: Chokoladeboller
Indkøbsliste
Grøntsager
- Løg, 3
- Rødløg, 1/2 (gerne lille)
- Fedt hvidløg, 3
- Squash, 1 (gerne lille)
- Purløg, 1/2 bundt og til servering
- Rucola, 50 g.
- Avokado, 1
- Kartofler, 1 kg.
- Ingefær, 5 cm
Kød og fisk
- Flankesteak (eller andet oksekød), 500 g.
- Bacon, 300 g.
- Pølser, 500 g.
- Tun, 175 g.
- Kylling inderfilet, 500 g.
Køle- og frostvarer
- Fløde, 355 ml.
- Parmesan ost, 1
- Madlavningsfløde, 500 ml
- Mælk, 5,5 dl.
- Smør, 122,5 g.
- Æg, 11
- Cremefraiche, 1 spsk.
- Natural yoghurt, 1 dl.
- Gær, 50 g.
Konserves
- Oksekøds boullion, 1-2 dl.
- Hønse boullionterning, 1
- Sennep, 1
- Syltede rødbeder, 1
- Tomatpure, 85 g.
- Mayonnaise, 1 tsk.
- Citronsaft, 1 spsk.
Tørvarer
- Frisk pasta, 250 g.
- Rugbrød, til servering
- Tortilla pandekager, 2 pandekager (gerne store)
- Sukker, 30 g.
- Hvedemel, 500 g.
- Naanbrød, til servering
- Ris, til servering
- Chokolade, 75 g.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 1 spsk.
- Rosmarin, 1 tsk.
- Paprika, 2 tsk.
- Garam masala, 3 tsk.
- Gurkemeje, 2 tsk.
- Chiliflager, 1/2 tsk.
- Koriander, 1 tsk.
- Flagesalt, til servering
- Salt, til smagning og 4,5 tsk.
- Peber, til smagning