Æggemuffins Ægge muffins
Æggemuffins er næsten som en mellemting mellem en muffin og en god omelet. Det smager ihvertfald hamrende godt, og er en god og sund måde, at begynde dagen på. Jeg faktisk både mine æggemuffins til morgenmad, men også til frokost engang imellem i weekenderne, eller til min mands madpakke. Findes der noget bedre, end at have sådan en lille delikat (og sund) muffin med på arbejde.

Inspiration til opskrifter med æg: Den bedste omelet med ost, og Klassisk æggekage med bacon

Opskrift på æggemuffins

Æg og bacon Muffins af æg

Æggemuffins

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Serveringer: 12 æggemuffins

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1/2 dl cremefraiche (mælk, hytteost, skyr mm.)
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille rødløg
  • 2 håndfulde spinat
  • 1/2 bundt purløg
  • 150 g færdigstegt bacon, evt. i tern
  • 1 spsk. smør til formene

Sådan gør du

  • Pisk æg, cremefraiche og salt godt sammen
  • Hak løg og purløg fint og spinat groft
  • Skær det stegte bacon i tern
  • Smør muffinsformene med smør (brug gerne en bradepande med muffinsforme i eller silikoneforme. Sidst nævnte behøver ikke at smøres)
  • Fordel æggemassen i alle formene. De skal ca. fyldes halvt op
  • Drys med purløg, rødløg, spinat og bacon i formene
  • Bag dine æggemuffins i ovnen ved 180 graders almindelig ovn i ca. 10-15min eller til dine æggemuffins er gennembagte

Æggemuffins med bacon Æg

Hjemmelavet ægge muffins til madpakken

Jeg synes det er fantastisk at bruge ingredienser, der både passer til årstid og tradition, men selvom det nu ikke er påske og forår, så kan man sagtens spise æggemuffins. De egner sig nemlig hele året rundt, da de kan varieres med præcis de råvarer og ingredienser, som er i sæson. Purløg, rødløg, tomat, spinat, revet gulerod og squash, svampe mm. smager alt sammen herligt i denne opskrift på ægge muffins.

Derudover er æggemuffins fabelagtige til madpakke, picnic eller god frokost. Da kan spises af både store som små, og særligt babyer er de perfekte til. Det kræver nemlig ikke tænder, at komme igennem sådan en æggemuffin. Hvis kalenderen skriver weekend, så kan det klart anbefales at putte bacon i opskriften. Det smager virkelig hertligt.

Inspiration til opskrifter Pizzasnegle med skinke og Scrambled eggs