
Æggemuffins er næsten som en mellemting mellem en muffin og en god omelet. Det smager ihvertfald hamrende godt, og er en god og sund måde, at begynde dagen på. Jeg faktisk både mine æggemuffins til morgenmad, men også til frokost engang imellem i weekenderne, eller til min mands madpakke. Findes der noget bedre, end at have sådan en lille delikat (og sund) muffin med på arbejde.
Inspiration til opskrifter med æg: Den bedste omelet med ost, og Klassisk æggekage med bacon
Opskrift på æggemuffins


Ingredienser
- 8 æg
- 1/2 dl cremefraiche (mælk, hytteost, skyr mm.)
- 1 tsk. salt
- 1 lille rødløg
- 2 håndfulde spinat
- 1/2 bundt purløg
- 150 g færdigstegt bacon, evt. i tern
- 1 spsk. smør til formene
Sådan gør du
- Pisk æg, cremefraiche og salt godt sammen
- Hak løg og purløg fint og spinat groft
- Skær det stegte bacon i tern
- Smør muffinsformene med smør (brug gerne en bradepande med muffinsforme i eller silikoneforme. Sidst nævnte behøver ikke at smøres)
- Fordel æggemassen i alle formene. De skal ca. fyldes halvt op
- Drys med purløg, rødløg, spinat og bacon i formene
- Bag dine æggemuffins i ovnen ved 180 graders almindelig ovn i ca. 10-15min eller til dine æggemuffins er gennembagte

Hjemmelavet ægge muffins til madpakken
Jeg synes det er fantastisk at bruge ingredienser, der både passer til årstid og tradition, men selvom det nu ikke er påske og forår, så kan man sagtens spise æggemuffins. De egner sig nemlig hele året rundt, da de kan varieres med præcis de råvarer og ingredienser, som er i sæson. Purløg, rødløg, tomat, spinat, revet gulerod og squash, svampe mm. smager alt sammen herligt i denne opskrift på ægge muffins.
Derudover er æggemuffins fabelagtige til madpakke, picnic eller god frokost. Da kan spises af både store som små, og særligt babyer er de perfekte til. Det kræver nemlig ikke tænder, at komme igennem sådan en æggemuffin. Hvis kalenderen skriver weekend, så kan det klart anbefales at putte bacon i opskriften. Det smager virkelig hertligt.
Inspiration til opskrifter Pizzasnegle med skinke og Scrambled eggs






18 kommentarer
Louise Marie Vange
Hej Maria!
Kan man tilføje noget andet end tomat? er desværre ikke stor fan af dem. De skal afprøves i dag.
Maria Vestergaard
Du kan tilføje lige akkurat hvad du ønsker og kan lide 🙂
Jette
Hvor lang tid kan de holde sig på køl? 😕
Maria Vestergaard
De kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet 🙂
Elsebeth Larsen
Hej
Er der slet ingen der har prøvet at fryse dem? Jeg skal have lavet en masse mad i forvejen til en fødselsdag og er derfor på jagt efter opskrifter hvor man laver maden i forvejen og putter i fryseren til man skal bruge det 🙂
Torben noer
Muffins er egnet til fryseren
De smager stadig super godt
Ingen forskel på køleskab eller fryser
Kamilla
Tror du man kan putte skinkestrimler i? ?
Maria Vestergaard
Det er jeg helt sikker på, at man kan 🙂
Tanja Øverland
Hej Maria, hvor mange personer er din opskrift til ca.?
Tanja Øverland
Aaarrrhh så lige der stod 12 muffinsforme til sidst, så jeg har fået svaret:-)
Sofie
Hej Maria 🙂
Sauterede du din spinat, inden du kom i? Jeg synes nemlig, det ser sådan ud på billederne og jeg synes ikke det fungerede så godt, da jeg ikke gjorde det… 🙂
Vh
Sofie
Camilla
Hej Maria,
Har også forsøgt mig med disse skønne muffins, men synesde falder lidt sammen når de kommer ud af ovnen? Mine blev lidt slatne og knap så fyldige.
Kh. C
Maria Vestergaard
Kære Camilla
Det er et stykke tid siden jeg har lavet dem sidst, men tror du har helt ret i, at de i falder en smule sammen når de bliver taget ud af ovnen. Jeg tror faktisk slet ikke, at det kan undgås desværre. Jeg håber dog de smagte godt alligevel, og at du får en dejlig dag 🙂
Kh Maria
Lone Jensen
Prøv at putte en lille bitte smule bagepulver i æggemassen. Det gør det hele lidt luftigere. Det fylder mere og falder (som regel ..) ikke sammen
Maria Vestergaard
God ide! Det vil jeg helt sikkert prøve 🙂
Kh Maria
Camilla
Godt, så var det ikke bare mig? Tusind tak og i lige måde!
Camilla
Hej. Faldt lige over de her spændende æggemoffins. Jeg vil høre om de er egnet til nedfrysning? Har også en datter 10mdr. som jeg ønsker at lave lidt varieret til til frokost udover de gængse levebrødsmadder med pålæg 👍🏼👍🏼 glæder mig til at prøve at lave dem. Spiser dog ikke gris- så tænker at prøve med kalkunbacon 😊
Maria Vestergaard
Hej Camilla
De er oplagte til de små. Min pige er ihvertfald glade for dem, og hvis det er, så kan du også lave dem helt uden kød. Det smager også rigtig godt! Jeg ved desværre ikke, om den er fryseegent. Det er vel et forsøg værd?
Mvh Maria 🙂