Krydderkage

Krydderkage

Krydderkage med en masse krydderier og sødme er en fantastisk kage til kaffebordet. Den kan spises året rundt, trods de lidt julede krydderier, som er tilført kagedejen.

Opskrift på krydderkage

Krydderkage

Krydderkage

Udskriv Pin
Antal: 6 personer

Ingredienser

Krydderkage:

  • 200 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2,5 dl kærnemælk

ostecreme:

  • 200 g natural flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. citronsaft (eller vand)
  • evt. 50 g valnødder

Sådan gør du

Krydderkage:

  • Tænd ovnen på 175 graders varme, alm. ovn
  • Pisk smør og sukker luftigt
  • Tilsæt æg og pisk det til en ensartet konsistens
  • Rør hvedemel sammen med krydderier, salt og natron
  • Rør de tørre ingredienser i kagedejen
  • Tilsæt kærnemælk og rør kagedejen glat og ensartet
  • Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir ca. 20*20cm eller 1 1/2 L rugbrødsform
  • Bag kagen i ovnen ved 175 graders varme, alm. ovn i ca. 60min eller til kagen er gennembagt
  • Lad kagen køle helt ned inden den pyntes med ostecreme

Ostecreme:

  • Pisk alle ingredienserne godt sammen til cremen bliver ensartet og luftig
  • Fordel ostecremen udover kagen og pynt evt. med hakkede valnødder

Krydderikage

Den bedste krydderkage

Selvom krydderkagen i denne version dufter lidt af jul, så kan kagen sagtens nydes året rundt. Selve kagedejen til en krydderkage er uhyre nem at røre sammen, men der er enkelte punkter man lige skal være ekstra opmærksom på. Det er vigtigste når man bager en krydderkage er at få rørt mel og krydderier godt sammen inden de tilsættes æggemassen. På den måde bliver krydderierne godt fordelt ud i hele kagen og man risikerer ikke at få en mundfuld stærke krydderier når man tager en bid af krydderkagen. Krydderkagen kan bages i en brødform, en springform eller en silikoneform. En silikoneform gør, at kagen slipper nemt når den er færdigbagt. Hvis man derimod bruger en metalform, kan man fore den med bagepapir og på den måde kommer kagen lettere ud af formen.

Inspiration til skærekager: Chokoladekage og Banankage

Variationer af krydderkagen

Krydderkagen kan varieres på flere måder. I denne version er brugt sukker, men man kan sagtens erstatte sukker med mørk sirup. Det giver en god, fyldig smag, der komplementerer de varme krydderier perfekt. Hvis man ønsker lidt mere bid til kagen, kan man med fordel tilsætte rosiner eller hakkede nødder, f.eks. valnødder eller hasselnødder. Foruden at give lidt tekstur til kagen, så bidrager det også til en skøn smag. En krydderkage får selvfølgelig sit navn fra krydderierne, og også disse kan varieres alt efter hvad man bedst kan lide. Denne version er med skønne krydderier som kanel, ingefær, kardemomme og nelliker, men man kan også tilsætte allehånde eller en smule muskatnød til sin dej.

Inspiration til skærekager: Citronkage og Brownie

Bagetid

Hvad der kan være lidt svært, er hvor lang tid krydderkagen skal bages i ovnen. Det er nemlig så uhyre svært at skrive et præcis antal minutter ned i en opskrift, da ovne varmer forskelligt. Bagetiden kan derfor variere fra 35 minutter og helt op til en time.  Det vigtigste er derfor at stikke midt i krydderkagen når der ca. er gået 35min. Hvis der ikke sidder noget dej på gaflen eller strikkepinden, så er krydderikagen færdigbagt.

Inspiration til skærekager: Gulerodskage og Squashkage

Skærekager

En krydderkage er blandt de mest klassiske skærekager. Fælles for skærekager er, at de er lette at lave og nemt kan medbringes til arrangementer eller uddeling i f.eks. klasse eller på arbejde. En skærekage kendetegnes ved at den bages i en form og derefter skæres i passende stykker. Af andre skærekager findes den klassiske drømmekage, en syndig brownie, eller hvis kagen skal indeholde lidt grønt; en gulerodskage eller en squashkage.

6 kommentarer til “Krydderkage”

    1. Min datter på 14 bagte denne kage her i eftermiddags – og uhm hvor den smagte! Det er ikke sidste gang, vi får den herhjemme. Tak for en lækker opskrift 🙂
      Vi bagte i øvrigt uden varmluft apropos ovenstående..

  1. Tænker din kage skal på julebordet på søndag, når der skal spilles pakkespil – mørk sirup i stedet for sukker skriver du … bare samme mængde eller…? Tænker ahornsirup også ku’ være lækkert…?

    Glædelig jul 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering