Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler  Opskrift knuste kartofler
Knuste kartofler er ikke noget, som jeg har kendt til særlig længe, men jeg er blevet særdeles glad for, at indtage den sprøde kartoffel overdynget med friskrevet parmesanost og timian. Det smager nemlig helt fantastisk godt!

Inspiration til kartoffelretter: Hasselback kartofler

Knuste kartofler bagt i ovnen

Hvis jeg absolut skal vælge, så må kartoflen også være min favorit stilvelse spise. Hvis der overhovedet er noget, der hedder det. Jeg elsker virkelig kartofler, og synes de kan så meget, hvis man altså ligger lidt forkælelse, tid og gode ingredienser i dem. Lidt ligesom disse knuste kartofler, der også indeholder olivenolie, havsalt, parmesan og en smule frisk timian.

Vi spiser knuste kartofler til flere forskellige ting, men gerne en god steak eller kikærtebøf synes vi, at det smager skønt med. Derudover kan man røre en nem hvidløgsdressing sammen med purløg, og så behøver man næsten ikke andet til sine knuste kartofler. Det er i virkeligheden utrolig nem aftensmad, hvis jeg selv skal sige det.

Inspiration til opskrifter med kartofler: Græske kartofler i ovnenFyldte sødekartofler med kikærter, og Kartoffelsalat med sennepsdressing

Knuste kartofler med parmesan  Knuste kartofler ingredienser

Opskrift på knuste kartofler

Hvis køleskabet ikke lige indeholder parmesan, så kan man sagtens bruge en anden ost. Mozzarella smager også altid godt sammen med den sprøde og let gyldne kartoffel, men også fetaost og andre mere specielle oste, kan man eksperimentere med. Det vigtigste er blot at sørge for, at kartoflerne ikke får for længe i ovnen. Toppen skal blive sprød og gylden, men det inden i, skal stadig være blødt og ikke tørt. Så smager knuste kartofler aller bedst!

Knuste kartofler med parmesan
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 4 personer:
  • 8-10 mellemstore kartofler
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Parmesan
  • evt. frisk timian
Fremgangsmåde
  1. Lad skrællen blive på kartoflerne og skrub dem godt
  2. Kog dem møre i en gryde
  3. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem en smule med bagsiden af en gaffel
  4. Drys med olivenolie, havsalt og friskrevet parmesanost
  5. Bag dem i ovnen i ca. 15min ved 200graders varme eller til de er blevet let gyldenbrune

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *