Fransk kartoffelsalat med sennepsdressing

En sommer- og forårs lækker fransk kartoffelsalat smager fantastisk og ligner samtidig en drøm af en salat med kartofler, friske asparges og en skøn sennepsdressing blandet i.

Fransk kartoffelsalat  Kartoffelsalat

En sommerlig fransk kartoffelsalat

Jeg har nu serveret denne opskrift på fransk kartoffelsalat utrolig mange gange, men hver eneste gang har været til en særlig anledning. Jeg synes nok, at der også er noget specielt og en smule ekstravagant over denne salat med nye kartofler og hjemmerørt sennepsdressing. Det er ikke fordi, at man ikke kan servere sådan en smuk grøn og fransk kartoffelsalat til hverdag, for det kan man selvfølgelig sagtens, det er nærmere fordi den indeholde nogle ingredienser, som skal kæles lidt ekstra for. Her tænker jeg særligt på de friske danske asparges og de nye kartofler som desværre ikke fåes hele året rundt. Derfor skal denne opskrift på fransk kartoffelsalat nydes ekstra meget, når den serveres i forårs- og sommer månederne.

Inspiration til sommer tilbehør: Bønnefritter med fetadipSalat med melon og fetaostSund linsesalat med asparges og Den bedste tomatsalat 

Buffet med fransk kartoffelsalat  Fransk inspireret kartoffelsalat

Opskrift på fransk kartoffelsalat med sennepsdressing

Da denne opskrift på fransk kartoffelsalat indeholder så mange forskellige friske grøntsager, så går den både til almindeligt tilbehør og salat på samme tid. Vi spiste den blandt andet til dette års påskefrokost, men også til min datters to års fødselsdag, serverede jeg denne sommer salat. Senere på ugen er planen, at den franske kartoffelsalat skal serveres til grillmad. Noget af det aller bedste ved denne årstid!

Jeg må til slut indrømme, at jeg aldrig har smagt denne skønne salat i Frankrig før, også selvom det vitterligt er et land, jeg har besøgt utrolig mange gange. Hvorvidt den er hel “original fransk” ved jeg derfor ikke, eller det ved jeg den ikke er, for jeg har tilsat lidt forskelligt til salaten, som efter min mening, gør den endnu bedre. I kan selvfølgelig også fjerne lidt elementer eller tilføje undervejs, hvis i har lyst til at eksperimentere ligesom jeg. Opskriften nedenfor vil i dog lige meget hvad, blive rigtig glad for. For fransk kartoffelsalat smager helt igennem fantastisk!

På billederne er der ydermere tilsat edemambønner til opskriften på fransk kartoffelsalat. Dette kan man dog sagtens undlade, og det er heller ikke hver gang, at jeg bruger disse skønne bønner.

Inspiration til salater: Citrussalat

Fransk kartoffelsalat med sennepsdressing
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Kartoffelsalat til ca. 4 personer:
 • 800g nye kartofler
 • en håndfuld napolitana salat
 • 1-2 forårsløg
 • 300g friske grønne asparges
 • 8-10 radisser
 • en lille håndfuld dild
 • frisk revet parmesan
Sennepsdressing:
 • 1 spsk. dijonsennep
 • 2 spsk. hvidvinseddike (citronsaft kan også bruges)
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
 1. Skyld kartoflerne grundigt og kog dem (kartofler fra dagen før er perfekte at bruge)
 2. Lad dem køle helt ned og halver dem
 3. Bland sennepsdressingen og vend kartoflerne med salat i dressingen
 4. Skyld asparges og skær ⅓ af grøntsagernes ende. Skyld asparges i kogene vand gennem en si eller dørslag og halver dem på langs. Skær dem i stykker af ca. 5 cm
 5. Skyld radiser og skær dem meget fint
 6. Bland grøntsagerne med kartoflerne og pynt af med groft hakket dild og frisk revet parmesan

 

 

4 kommentarer til “Fransk kartoffelsalat med sennepsdressing”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.