Kaffe muffins med hasselnødder

Opskriften på kaffe muffins er sponsoreret af Moccamaster
Kaffe muffins  Kaffemuffins

Kaffe muffins, minder og kærlighed

Siden jeg var helt lille har kaffe betydet noget for mig. Godt nok har jeg ikke altid elsket det, som jeg gør det nu, men jeg har forbundet det med varme, hyggelige og nærværende følelser; Duften af friskbrygget kaffe minder mig om min mor!

Som jeg er blevet ældre har kaffen fået en endnu større betydning i min daglige færden, hvis muligt. Det er det første jeg tænker på, når jeg vågner om morgenen, det er med kaffen i hånden jeg snakker bedst med mine veninder, og det er sammen med kaffe jeg synes, min kage smager allerbedst. Derfor var der heller ingen tvivl om, at det var kaffe muffins jeg ville lave, da jeg besluttede mig for at fejre kaffe glæden sammen med Moccamaster. Kaffemaskinen jeg er vokset op med, og som sammen med kaffebønnerne, vækker minder om min barndom og min højt elskede mor. Det samme gør disse kaffe muffins.

Muffins med kaffe  Chokolademuffins med kaffe

Chokolade muffins med kaffe  Muffins med kaffe og chokolade

Opskrift på kaffemuffins

Jeg er faktisk utrolig begejstret over disse kaffe muffins. Jeg har ikke brugt voldsomt meget kaffe, da jeg gerne ville have, at min datter kunne spise med. Der er dog nok kaffe til, at man kan smage det, og så gør det chokoladesmagen endnu bedre. Hvis man ønsker kaffesmagen endnu stærkere, så er det blot at tilsætte mere stærk kaffe og en anelse mere hvedemel. Så er jeg sikker på, at det nok også skal blive godt.

Jeg dryssede mine kaffe muffins med finthakkede hasselnødder og chocolate chips som jeg er svært begejstret for. Jeg elsker simpelthen at bage med den slags chokolade, og så ser det bare ekstra godt ud, både på toppen og når man bider i sin kaffe muffin.

Kaffe muffins med hasselnødder
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 16 store kaffe muffins
 • 250g hvedemel
 • 150g kakaopulver
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • ½ tsk. salt
 • 3 æg
 • 250g sukker
 • 100g smør
 • 1,5dl stærk kaffe
 • 150g chocolate chips
 • 190 grader almindelig ovn
Fremgangsmåde
 1. Bryg en stærk kop kaffe og lade den afkøle
 2. Rør hvedemel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt sammen i en skål. Det er vigtigt at det er blandet godt sammen
 3. Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål
 4. Smelt smør og tilsæt det sammen med kaffe til æggemassen. Vend det forsigtigt rundt
 5. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og vend det forsigtigt i æggemassen
 6. Tilsæt chocolate chips (gem ca. 50g til pynt)
 7. Fordel dejen i muffins forme og placer formene i en muffins bageform
 8. Hak hasselnødder fint og drys det på kagerne sammen med chocolate chips
 9. Bag kagerne ved 190 graders traditionel ovn i ca. 20min
 10. Lad kagerne køle ned inden de tages ud af formene

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.