Kartoffelmos – helt traditionel opskrift

Kartoffelmos Kartoffel mos
En opskrift på kartoffelmos har virkelig manglet herinde. Vi spiser så tit denne slags grøntsagsmos, om man vil, herhjemme, og alligevel skulle det tage tre år, før der kom en opskrift på netop hjemmelavet kartoffelmos.

Kartoffelmos til både store som små

Min kære mand har arbejdet i restaurant branchen dengang han var studerende og alle restauranterne var gourmet restauranter, hvor der i den grad blev brugt både smør og fløde. Jeg selv kommer fra en familie, hvor det absolut ikke er noget, vi har brugt i vores hverdags madlavning. Faktisk er jeg vokset op med, at maden var utrolig fedtfattig og til gengæld så blev der spist til, når der kom slik, kager og chips på bordet i weekenderne.

Nu hvor jeg er blevet voksen og har stiftet min egen familie, så spiser jeg også langt mere anderledes, end vi gjorde dengang jeg var barn. Jeg er absolut ikke bange for, hverken at bruge fløde eller smør i min kartoffelmos. Til gengæld spiser jeg meget sjældent chips og chokolade og foretrækker at indtage mit mættede fedt i den gode madlavning. Både saucer, gryderetter og ikke mindst hjemmelavet kartoffelmos, smager altså bare bedst, med en sjat fløde og smør i.

Mos med kartofler Hjemmelavet kartoffelmos

Hjemmelavet og dansk kartoffelmos

En anden fantastisk ting ved kartoffelmos er, at det kan spises af absolut alle generationer. Der er altså en grund til at lige præcis denne kartoffelret både bliver serveret for baby, børn, voksne og den ældre generation. Og det er, at mosen ikke kræver de helt store tyggeevner. Noget jeg fandt ud af var utrolig smart, da jeg blev mor for fire år siden.

Normalt svor jeg til, ikke at blande andre slags grøntsager i min kartoffel mos, men det kan da godt ende med i ny og næ, at jeg tilføjer lidt pastinak eller gulerødder, hvis jeg synes børnene trænger til lidt ekstra grønt ved siden af. Det hænder da også, at jeg bruger mælk i stedet for fløde, hvis jeg ikke har det i mit køleskab. For det skal absolut ikke holde mig tilbage for, at lave og servere kartoffelmos for min familie.

Opskrift kartoffelmos Kartoffelmos opskrift

Opskrift på den bedste kartoffel mos

Server din kartoffelmos til f.eks: Mørbradgryde med bacon, klassisk brændende kærlighed eller Den bedste gullash opskrift

Kartoffelmos - helt traditionel opskrift

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg skrællede kartofler
  • 50 smør
  • ca. 350ml madlavningsfløde eller sødmælk
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med kogende vand
  • mos kartoflerne i gryden med en kartoffelmoser eller piskeris
  • Tilsæt smør og mos det godt ind i kartoffelmosen
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen ind til den rette konsistens opnåes
  • Smag kartoffelmosen til med salt og peber

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering