Indisk med kylling er en simpel og krydret gryderet, der kan laves utrolig hurtigt. Faktisk tager det ikke mere end 30 minutter fra start til slut, når man bruger denne opskrift. Og selvom det er nemt, så går det absolut ikke ud over smagen. Sovsen er cremet, krydret og helt enormt god sammen med kogte ris og naan. Nedenfor linker jeg til både chapati og naan, som kan serveres til gryderetten.
Inspiration til opskrifter: Chapati og Naanbrød
Opskrift på indisk med kylling

Ingredienser
Gryderet
- 2 spsk. olivenolie
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 500 g tomater
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. koriander
- 1,5 dl vand
- 1 hønse boullion terning
- 2 spsk. tomatpure
- 600 g kyllingebryst
- 2,5 dl fløde
Ris
- 3 dl ris
- 5 dl vand
Sådan gør du
Gryderet
- Hak rødløg, hvidløg og tomat groft
- Tilsæt grøntsagerne til en gryde med olivenolie og krydderier, og lad det stege i et par minutter
- Tilsæt vand, boullion og tomatpure, og lad det koge op
- Blend sovsen direkte i gryden med en stavblender eller hæld sovsen i en blender, og derefter tilbage til gryden igen
- Skær kylling i tern, og tilsæt kødet til gryden
- Lad det simre under låg i 20 minutter til kødet er gennemstegt
- Tilsæt fløde, lad det koge op, og smag til med salt
Kogt ris
- Kog ris som anført på pakken
Video af indisk med kylling
Hjemmelavet gryderet med indiske krydderier
Vi spiser ofte indiske gryderetter herhjemme, fordi vi alle elsker det. Det er cremet, krydret og så utrolig lækkert. Og det jeg særligt godt kan lide lige præcis ved denne opskrift på indisk med kylling er, at det er så nemt at lave. Man kan altså både servere dette til helt almindelig hverdagsmad og til gæstemad i weekenden. Når det skal være nemt, så serverer jeg gryderetten kun til kogte ris. Sommetider kan jeg også finde på at bruge krydderier som gurkemeje, karry, spidskommen og koriander til mine kogte ris, men ellers blot helt almindelige, hvide ris. Og hvis det er weekend, og jeg har lyst og tid til at gøre lidt ekstra ud af aftensmaden, så laver jeg også chapati eller naanbrød. Begge opskrifter har jeg linket til ovenfor over opskriften.
Inspiration til opskrifter: Indisk gryderet og Butterchicken
Hvor længe kan indisk mad holde sig?
Det forholder sig med indisk mad som med alle andre gryderetter, at indisk med kylling kan holde sig rigtig fint i køleskabet. Helt op til 3 dage, kan retten holde sig, hvis det opbevares i en lukket beholder ved fem graders varme. Faktisk forholder det sig sådan, at gryderetten udvikler utrolig meget smag, når den opbevares i køleskabet i et par dage. Det samme er tilfældet, hvis man fryser maden ned. Her kan kyllingeretten holde sig i op til tre måneder.
Inspiration til opskrifter: Kylling tikka masala og Indisk curry