Havregrød med mælk

Havregrød Havre grød
Havregrød, så bliver det nok ikke mere dansk eller ihvertfald nordisk. For den simple grød på havregryn er blevet spist i århundreder i det meste af det nordlige Europa, og det man godt forstå. Havregrød er utrolig billigt at lave, samtidig med at det også er nemt, og så smager det også virkelig godt.

Hjemmelavet havregrød på få minutter

Jeg har lavet hjemmelavet havregrød et utal af gange herhjemme. Dette tæller både til mine tre børn, min mand og jeg selv. Udtrykket varierer selvfølgelig, men grund opskriften er altid den samme. Havregryn med lige andele vand og mælk. Jeg tilsætter nemlig mælk til min grød, som jeg synes, gør havregrøden langt mere cremet i konsistensen. Hvis grøden udelukkende laves på vand, synes jeg havregrøden hurtigt bliver meget tør og kedelig.

Nedenfor opskriften deler jeg nogle tips og gode ideer til råvarer og ingredienser, som man kan tilsætte til sin hjemmelavede havregrød. Fælles for dem alle er, at grundopskriften som sagt er den samme, og som består af udelukkende havre, vand og mælk.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Hjemmelavet amerikanske pandekager og klassiske crepes pandekager

Opskrift på havregrød med mælk

Hjemmelavet havregrød Havregrød og kaffe

Havregrød

Antal 2 portioner

Ingredienser

  • 3 dl havregryn (grovvalset)
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk (sødmælk smager bedst)
  • 1/4 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tilsæt havregryn og vand til en gryde og varm det op under konstant omrøring i ca. 1-2 minutter eller til grøden samler sig
  • Tilsæt mælk og rør konstant imens grøden langsomt varmes op
  • Lad havregrøden koge ved middel varme i ca. 2-5min under konstant omrøring ind til grøden har fået den rette konsistens
  • Server havregrøden med det samme, da den ellers bliver fast og tør
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!
Havregryns grød med både nordiske og eksotiske ingredienser

Af uforklarlige årsager har havregrøden fået en renæssance i den danske madkultur. Dette hænger nok sammen med at adskillige cafeer i storbyerne i Danmark, har fået grød på menukortet, og det har altså gjort, at grød lavet på havre, nu også bliver spist af andre end blot babyer og småbørn.

Topping til Grøden:

  • Frugter og bær som banan, hindbær, appelsin, æble, pære, blåbær mm.
  • Nødder, kerner og frø som mandler, hasselnødder, pekannødder, kokosflager, chiafrø, hampefrø mm.
  • Hjemmelavet mysli
  • Sirup, flydende honning, rørsukker og almindelig sukker
  • Mælkeprodukter som yoghurt, græsk yoghurt, skyr mm.
  • Nødde smør som peanutbutter, mandelsmør, tahin, hasselnøddesmør mm.
  • Hakket chokolade og smørklat

Ingredienser til Grøden:

  • Kokosmælk, mandelmælk, rismælk mm.
  • Kakaopulver og chokolade
  • Revet grøntsager som gulerod og squash
  • espresso shot
  • Most banan

 

 

Del på print

2 kommentarer til “Havregrød med mælk”

  1. Min veninde tilsætter et sammenpisket æg til hendes grød – lige før den er færdig – hun siger det er fantastisk, jeg har dog ikke selv haft “mod” til at prøve det endnu 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering