Glutenfri spinatkage med mandler

Spinatkage Spinat kage
I må ikke blive forskrækkede over, at der pludselig har sneget sig en spinatkage ind i opskrift indekset. For ganske vist er det noget uvant for mig, både at bage sådanne slags kager med grøntsager, men ikke destomindre er den værd at skrive om. Spinatkagen smager hen af mazarinkage, indeholder 250g frisk spinat, indeholder intet raffineret sukker, og så er den glutenfri. I kan måske nok regne ud, at det ikke er mig, der er forfatteren og hjernen bag.

Inspiration til kager uden raffineret sukker: De bedste dadelbarer med peanuts og Klassiske dadelkugle opskrift

Spinatkage ala Sydhavnsmor

For snart længe siden, dengang jeg begyndte at skrive på dette domæne, der stiftede jeg bekendtskab med May, der står bag bloggen “Sydhavnsmor“. Hun er et fantastisk inspirerende menneske, og på mange måder meget lidt som mig, hvilket jeg elsker. Forskelligheder er nemlig noget, jeg mener vi alle blomstrer af, hvis vi eksponeret for det vel og mærke.

Udover hendes person, så laver hun også nogle helt anderledes opskrifter, end jeg selv plejer at lave. De indeholder som sagt en stor mængde grøntsager, og på trods af deres ret så sunde ingrediens liste, så smager de ganske godt.

I May’s nye kogebog “Søde sager med grøntsager“, deler hun et hav af gode opskrifter på kager og søde sager i denne kategori. Det er også her, at denne spinatkage, som smager hen af en mazarinkage, stammer fra. Kogebogen kan købes direkte på hendes webshop, som i finder ved at følge linket til “Sydhavnsmor.dk

Kage med spinat Glutenfri spinatkage

Inspiration til opskrifter med spinat: De bedste madpandekager med spinat og Spianttærte med laks og æg

Opskrift på kage med spinat

Spinatkage

Udskriv
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 250 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 2 dl finvalset havregryn
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. mandelmel
  • 6 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. mandelessens
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. pulveriserede loppefrøskaller
  • 1 håndfuld pistacienødder

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne til kagen bortset fra pistacienødderne til dejen er glat og ensartet
  • Smør en tærteform eller springform (ca. 20cm) med kokosolie og fordel dejen heri
  • Bag kagen i ovnen ved 175 graders varme i ca. 35-40min
  • Lad kagen køle helt ned inden den pyntes med smeltet chokolade og hakkede pistacienødder
  • Lad kagen køle ned i køleskabet inden den skæres ud og serveres
Del på print

2 kommentarer til “Glutenfri spinatkage med mandler”

    1. Så ville jeg evt. bruge en anden nøddesmør (peanutbutter, hasselnøddesmør, mandelsmør mm), selvom det selvfølgelig giver en helt anden smag til kagen. Alternativt kan du bruge smør. I stedet for kokossukker kan du eksperimentere med dadle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering