Frossen græsk yoghurt

Græsk yoghurt bar

Frossen græsk yoghurt med chokolade, friske bær og granola, og er en anderledes og sundere dessert. Granola barren har et lavt indhold af sukker, og de friske bær giver både smag og farve til den græske yoghurt. Den sundere snack kan spises både som morgenmad eller som dessert en varm sommerdag.

Inspiration til sundere desserter: Dadelkugler og Bananvafler

Opskrift på græsk yoghurt bar

Græsk yoghurt bar

Græsk yoghurt bar

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 12 styks

Ingredienser

  • 500 g græsk yoghurt
  • 2 spsk. Flydende honning
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g granola
  • 200 g friske bær

Sådan gør du

  • Fordel græsk yoghurt i et fad eller lille bageplade (ca. 20*20cm) beklædt med bagepapir
  • Fordel flydende honning udover den græske yoghurt
  • Smelt chokolade og fordel det udover yoghurten
  • Skær bær i kvarte og drys dem på chokoladen
  • Drys med sprød granola og sæt fadet i fryseren i mindst 4 timer
  • Skær yoghurt barerne i små passende stykker og spis dem med det samme

Video: Græsk yoghurt bar

Ingredienser til frossen græsk yoghurt

Græsk yoghurt har et forholdsvis højt fedtindhold i forhold til f.eks skyr og natural yoghurt, og det er også derfor, at det kan bruges på denne måde i en frossen version. På toppen af barerne kan der drysses med alverdens lækkerier alt efter hvad man godt kan lide. Friske bær, chokolade og sprød granola uden store klumper, er dog værd at fremhæve. Dertil kan man vælge at søde yoghurten med en anelse flydende honning, som både har en karakteristisk smag modsat almindelig, raffineret sukker, og som også bidrager til sødme.

Inspiration til sundere desserter: Bananis og Bananbrød

Frossen græsk yoghurt

Fremgangsmåde til frossen græsk yoghurt

Når først at retten er samlet og de ønskede ingredienser er blevet blandet og drysset over yoghurten, så er det, at fryseren skal i brug. Her er det vigtigt at man sikrer sig, at den græske yoghurt er helt frossen, før man skærer barerne ud i passende størrelser. Hvis ikke at yoghurten er helt frossen, vil det nemlig betyde, at yoghurten flyder ud og ikke holder formen. Derefter kan barerne blive opbevaret i en lukket beholder i fryseren, og så snart de tages ud fra frost, skal de spises. Fuldstændig ligesom det er tilfældet med andre slags is.

Inspiration til sundere dessert opskrifter: Bønnebrownie og Sunde romkugler

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering