Disse dadelbarer med peanuts er fuldstændig fantastiske. Det er ihvertfald lang tid siden, at jeg har smagt noget så godt og samtidig noget som er så uhyre simpelt at lave. Dadelbarerne består af ganske få ingredienser, og kan også sagtens varieres, hvis man er mere til kokossmag f.eks end peanuts.
Inspiration til opskrifter: Myslibar
Hjemmelavet dadelbarer med nødder
Dadler er i det hele taget utrolig gode at bruge til madlavning. De er utrolig sukkerholdige og søder derfor virkelig meget kontra andet tørret frugt, der også smager sødt. Derudover har dadlerne en cremet konsistens, og kan hvis de bliver blendet, få en helt karamel lignende konsistens.
Hvis man ikke bryder sig om peanuts og peanutbutter så kan man for eksempel skifte nøddesmøren ud med kokosolie, mandelsmør eller lignende. Ligesom man også sagtens kan bruge andre slags nødder. Pekannødder, hasselnødder, cashewnødder eller pistacie som jeg også har brugt på nogle af billederne, smager også virkelig dejligt.
Opskrift på nøddebar med dadler
Inspiration til andre dessert opskrifter: Gammeldags, mormor pandekager og Honningristet mysli
Ingredienser
- 200 g dadler med sten (saftige og friske)
- 3 spsk. peanutbutter (uden tekstur)
- 100 g saltede peanuts
- 100 g blandede nødder (f.eks pistacie, pekannødder, mandler mm)
- 150 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Fjern stenene fra dadlerne og blend dem sammen med peanutbutter i en blender, foodprocessor eller minihakker til konsistensen er cremet.
- Tilsæt 100g peanuts og blend massen groft
- Beklæd et fad (der kan tåle og komme i fryseren) med bagepapir og fordel dadelmassen ud i fadet
- Smelt mørk chokolade og smør det ud på dadelmassen
- Hak nødder groft og fordel ud over chokoladen inden den størkner
- Lad dadelmassen samle sig i køleskabet eller fryseren og skær massen ud til dadelbarer
- Dadelbarerne opbevares i køleskabet i en lukket beholder
Dadler i bagværk og konfekt
Dadler vokser i et tørt subtropisk klima og er især brugt i den mellemøstlige madlavning. Dadler har et stort sukkerindhold og samtidig et lille vand indhold som gør dem fabelagtige til konfekt, kager og bagværk. Førhen i Danmark spiste man mest af alt dadler til jul, og her var det som tørret frugt. Heldigvis bliver de friske brugt mere og mere, som netop har en langt bedre smag og i konsistens i øvrigt. Udover sukker er dadler også rige på mineraler som f.eks jern, fosfor og magnesium.
2 kommentarer til “Dadelbarer med peanuts”
Ahmen, de smager sååå godt jo;)
Smagte dem på mit arbejde, og har bagefter lavet dem flere gange selv – børnene spiser løs, også dem der ikke kan lide Snickers (sådan nogle børn findes…)…
Hej Kristina
Hvor det bare glæder mig at høre. Jeg er også selv virkelig glad for dem. De smager simpelthen så herligt!
Dejlig dag til dig 🙂