Byggrød  Byg grød
Byggrød er faktisk særdeles undervurderet. Den er nemlig grov og meget fiberholdig, men alligevel mild og nedtonet i smagen, som gør, at den passer perfekt som morgengrød.

Byggrød med grødgrisen

Det var sammen med den skønne Anna aka grødgrisen, som jeg kreerede og spiste denne grød med. Hun havde også medbragt nogle grødboller, som i øvrigt smagte helt fantastisk, og jeg kan derfor love jer for, at der var morgenmad nok til os to. På den anden side ville det også være mærkeligt, hvis anna, selveste morgenmads guruen ikke holdt fast i, at vi da både skulle have grød, grødboller og yoghurt med granola. Til hendes forsvar brokkede jeg absolut ikke, for det hele smagte virkelig godt.

Inspiration til grød opskrifter: Bagt havregrød med blåbær, overnight oats med chiafrø og Den bedste havregrød

Grød med byg  Grødopskrift med byg

Opskrift på byggrød

Jeg forestiller mig, at byggrød smager skønt sammen med meget forskellig topping. Vi valgte at toppe med hjemmelavet dadelkaramel, der nok er den nemmeste form for karamel, man kan forestille sig. Derudover dryssede vi med friske røde æbler og mandler. Hvis det var efterår eller vinter havde jeg med sikkerhed givet æblerne et par minutter på panden med smør og kanel, men nu hvor foråret er over os, så skulle de selvfølgelig være friske. Og når sommeren kommer, så drømmer jeg om friske og solmodne bær, der må være den perfekte kontrast til den søde dadelkaramel på min byggrød. Sommer, hvor jeg dog savner dig.

Byggrød med dadelkaramel  Byggrød med dadel karamel

Byggrød med dadelkaramel og æbler
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl byggryn
  • 2 dl mælk (gerne sødmælk)
  • et nip salt
  • serveres f.eks med hjemmelavet dadelkaramel, friske æbler og grofthakkede mandler
Fremgangsmåde
  1. Kog byggryn med vand i et par minutter
  2. Tilsæt mælk og skru ned på svag varme
  3. Lad det simre under hyppig omrøring til grøden er cremet i konsistensen

 

 

No images found!
Try some other hashtag or username