Bønnefrikadeller med havregryn

Bønnefrikadeller Bønne frikadeller
Vegetardeller som disse bønnefrikadeller har jeg efterhånden lavet utrolig mange gange, og af opskrifter herinde på bloggen er det heldigvis også blevet til en del.

Inspiration til opskrifter med bønner: Bønnesalat

Vegetarfrikadeller med bønner

Bønne deller Bønnedeller

Jeg måtte faktisk kigge mit opskrift arkiv igennem for at finde ud af, om jeg i forvejen havde delt en opskrift på bønnefrikadeller med jer, for ellers så manglede det da bare. I den forbindelse fandt jeg også ud af, at jeg virkelig har mange former for vegetardeller herinde. Jeg kan ihvertfald nævne: quinoadeller, squashdeller  og kartoffeldeller, hvilket jo også er nogle skønne bud på grøntsagsfrikadeller uden kød. Jeg kan nu også godt lide almindelige frikadeller især min mors, men hvis jeg skal foretrække noget, så bliver det nok grøntsagsversionen.

Bønnefrikadeller til børn og babyer

Vegetarfrikadeller med bønner Vegetardeller

Man må jo være ærlig, når man driver en blog og deler virkelig mange opskrifter hvert eneste år. Jeg må derfor indrømme, at min datter på fire år, ikke var særlig begejstret for disse bønnefrikadeller. Måske fordi hun forventede en almindelige frikadeller. Jeg ved det ikke. Min søn på 20 måneder var derimod pjattet med dem, og spiste hele tre frikadeller sammen med hans kartofler. Faktisk har jer efterhånden erfaret, at særligt de små børn og sågar også babyer, virkelig er vilde med bønnefrikadeller og vegetarfrikadeller i det hele taget. De er nemme at tygge for dem, og de kan holde dem selv. Hvilket de jo elsker.

Opskrift på bønnefrikadeller

Bønnefrikadeller

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 stort løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dåse kidneybønner (ca. 400g)
 • 2 spsk fetaost
 • 2 store æg
 • 50 g havregryn
 • 50 g rasp (eller hvedemel)
 • 1 tsk salt
 • evt friske koriander
 • smør eller olie til stegning

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg fint. Jeg brugte en minihakker
 • Mos kidneybønner og fetaost med løgene. Jeg brugte igen en minihakker og blendede det hele sammen
 • Bland farsen med æg, havregryn, rasp og salt
 • Form frikadellerne og steg dem på en pande med smør ved middel varme. Ca. 5min på hver side

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering