Bønnesalat med parmaskinke og oliven

Bønnesalat Bønne salat
Denne italienske bønnesalat er krydret med soltørrede tomater, oliven og olivenolie, men trods sin farverige, friske og anderledes sammensætning, så kan den sagtens spises hele året rundt og ikke blot når solen skinner. Bønnerne bliver stegt på panden sammen med nogle af de øvrige ingredienser og samme med parmaskinken giver det sprødhed til salaten. I stedet for kikærter kan man sagtens bruge hvide bønner eller edamame bønner, men jeg er tosset med kikærter, hvorfor det oftest er dem jeg bruger.

Inspiration til italiensk inspireret salater: Rucolasalat med oliven og Den bedste tomatsalat

Salat med bønner Salat med grønne bønner

Opskrift på bønnesalat

Bønnesalat

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g friske haricot verts bønner (frost kan også bruges)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150 g kalamata oliven
  • 2 spsk. soltørrede tomater i olie
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 80 g parmaskinke (eller bacon)
  • flage salt

Sådan gør du

  • Steg bønner og kikærter i olivenolie på panden
  • Pil sten fra oliven og hak dem groft sammen med de soltørrede tomater
  • Bland oliven og soltørrede tomater med balsamico eddike og vend det hele sammen med kikærter og bønner
  • Steg parmaskinke på panden og fordel det ud over bønnesalaten sammen med flagesalt

Grøn bønne salat Salat med bønner og kikærter

Tips og tricks til opskriften på bønne salat:

  • Køb helst friske bønner til din bønnesalat, men hvis det ikke kan findes i dit supermarked, så kan frosne, grønne bønner, også godt gå an
  • I stedet for parmaskinke kan bacon også bruges
  • Hvide bønner kan erstattet kikærter ligesom edamame bønner også kan tilsættes
  • Fintsnittet hvidløg og friske urter kan med fordel også blive tilsat under stegningen af bønnerne

Haricot verts bønner

De grønne haricot verts bønner er i sin naturlige forstand umodne og spises med sin bælg omkring sig. Bønner er ofte giftige hvis de spises rå, men haricot verts bønner behøver ikke at blive tilberedt inden de indtages. De smager dog allerbedst i ovnen eller på panden som i denne bønnesalat, hvor de bliver stegt sprøde med olie og salt. De grønne bønner spises over hele verden, men især Franskrig har taget dem til sig, og det er også i dette land, at de kaldes for haricot verts bønner.

Bønner, der f.eks kan bruges i en bønnesalat er utrolig næringsrige. De har et højere protein indhold i forhold til de fleste andre grøntsager, og sammen med kikærterne gør det salaten til et mættende måltid. Jeg selv elsker måltids salater, og jeg har af flere omgange spist denne til frokost eller aftensmad, når jeg har været alene hjemme. Min familie mangler nemlig andet mad, hvis jeg blot serverer salat, så det er kun, når det kun er mig der spiser med, at opskriften på denne bønnesalat går som en måltids salat.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering