Quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller er vegetarfrikadeller lavet på quinoa. Frikadellerne er milde i smagen, og kan spises som klassiske frikadeller lavet på kød med kartofler, salat, dressinger, sovse mm. Vigtigst er dog at fremhæve, at quinoafrikadeller smager virkelig godt, og samtidig er utrolig nemme at lave.

Inspiration til vegetarfrikadeller: Squashfrikadeller og Risfrikadeller

Opskrift på quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller

Udskriv Pin
Antal: 12 Quinoafrikadeller

Ingredienser

  • 250 g kogt quinoa (lys eller mørk) jeg brugte lyse quinoakerner
  • 2 æg
  • et løg
  • et lille fed hvidløg
  • 50 g fetaost
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1,5 tsk. salt
  • olie eller smør til stegning
  • evt krydderier som peber, spidskommen og cayenne peber

Sådan gør du

  • Kog quionakernerne som anført på pakken og brug 250g
  • Hak løg og hvidløg og bland det med quinoa
  • Mos feta ost med en gaffel og bland det i farsen sammen med hvedemel og salt
  • Form IKKE frikadellerne i hånden, men klat dem i stedet for langsomt ud på en pande med olie. Hold skeen opad, når farsen ryger ned på panden, så frikadellerne får så meget højde som muligt
  • Steg dem ca. 10min på hver side ved middel/lav varme eller til de er gennemstegte og gyldne på overfladen

Quinoa frikadeller

Noget om quinoakerner

Quinoakerner stammer fra en plante, der vokser i andesbjergene, hvor den også er en vigtig afgrøde for lokalbefolkningen i især Peru. Quinoa her et højt indhold af protein, og indeholder de fleste essentielle aminosyrer, som mennesket har brug for. Kernerne er derfor oplagte at bruge i vegetarretter. Udover protein så indeholder quinoa også relativt meget fedt i forhold til, hvis man skulle sammenligne med grøntsager, generelt. Fedtsyrerne er hovedsageligt de umættede fedtsyrer hvorfor quinoakernerne alt i alt er blevet utrolig populære over hele verden.

8 kommentarer til “Quinoafrikadeller”

  1. Det er absolut de lækreste vegetar-deller jeg har smagt!
    Jeg sauterede dog løg og hvidløg, tilsat en tsk. røget pay, og blendede det med æg og feta, tilsatte det quinoaen + én spsk. mel og rasp, lod farsen hvile i ca. et kvarter og de blev perfekte!

    1. Hvor er det dejligt at høre, og skønt at du lod dig inspirere af opskriften, og fandt din egen version. Det er også sådan, at jeg for det meste selv laver mad 🙂

      Kh Maria

  2. Susanne Larsen

    5 stars
    Jeg har stegt disse quinoafrikadeller mange gange med stor succes. De vækker altid Lykke. Jeg koger 1 dl quinoa med 2 dl vand i 10 min. Jeg bruger et stort løg og 2 fed hvidløg. Farsen kommer jeg i en sprøjtepose og lægger i køleskabet. Så er det nemt at trykke ens frikadeller ud på panden.

    1. Hej Susanne

      Godt at du har så god succes med quinoafrikadellerne. De smager altså også dejligt, og så er det da et vældig godt tip, du deler til slut. Tak for det 🙂

  3. Har du et forslag til hvad man kan erstatte hvedemel med i opskriften hvis man laver mad til en glutenallergiker?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering