Quinoafrikadeller med fetaost og æg

Quinoafrikadeller Quinoa frikadeller
Quinoafrikadeller er noget helt nyt for mig. For selvom jeg har været livlig bruger af alverdens måder at lave vegetariske frikadeller på, så er det første gang, at jeg har begivet mig ud i grøntsagsfrikadeller med quinoakerner.

Quinoa frikadeller til børn og babyer

Jeg tænker at i nok kan regne ud, at disse quinoa frikadeller blev vandvittigt gode. Faktisk må jeg indrømme, at det er nogle af de bedste vegetarfrikadeller jeg nogensinde har smagt. Selvfølgelig i skarp konkurrence med mine kartoffelfrikadeller og squash frikadeller, der også smager virkelig godt.

Grunden til den store succes omkring lige præcis denne frikadelleopskrift er nok, at de er utrolig milde i smagen og ikke mindst ufattelig børnevenlige. Min datter er stadig i den fase, hvor hun er særdeles krydderurt- og spinat-lignende-grøntsager forskrækket, og derfor falder disse quinoafrikadeller i virkelig god jord. For hende ser vegetarfrikadellerne nemlig ikke “farlige” ud, som mine squash frikadeller til tider gør, medmindre jeg bilder hende ind, at det er hulk frikadeller.

Quinoadeller Frikadeller med quinoa

Til quinoafrikadellerne serverede jeg bagte rodfrugter og hjemmelavet ærtedip

Hjemmelavet quinoafrikadeller

Inspirationen til disse quinoadeller kommer fra den skønne Stinna, som har en virkelig anbefalelsesværdig blog. Hun er vegetar, og deler derfor også ud af alverdens lækre opskrifter på smagfulde vegetarretter. Udover at være en fantastisk madskribent, så er hun også et utrolig rart menneske, og jeg har nydt alle stunder i hendes selskab.

Min opskrift på quinoafrikadeller minder utrolig meget om Stinnas opskrift. Jeg har dog gjort denne en anelse mere neutral i smagen. Simpelthen fordi jeg lige skulle teste mine børn af. Næste gang vil jeg dog med sikkerhed bruge en anelse krydderier som spidskommen og cayennepeber, nu hvor de har accepteret, at hjemmelavet frikadeller godt kan laves af quinoakerner.

Grøntsagsfrikadeller med quinoa Vegetarfrikadeller med quinoa

Opskrift på quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller

Udskriv Pin

Ingredienser

Ingredienser til ca. 12 quinoafrikadeller:

 • 250 g kogt quinoa jeg brugte lyse quinoakerner
 • 2 æg
 • et løg
 • et lille fed hvidløg
 • 50 g fetaost
 • 5 spsk. hvedemel
 • 1,5 tsk. salt
 • olie eller smør til stegning
 • evt krydderier som peber, spidskommen og cayenne peber

Sådan gør du

 • Kog quionakernerne som anført på pakken og brug 250g
 • Hak løg og hvidløg og bland det med quinoa
 • Mos feta ost med en gaffel og bland det i farsen sammen med hvedemel og salt
 • Form IKKE frikadellerne i hånden, men klat dem i stedet for langsomt ud på en pande med olie. Hold skeen opad, når farsen ryger ned på panden, så frikadellerne får så meget højde som muligt
 • Steg dem ca. 10min på hver side ved middel/lav varme eller til de er gennemstegte og gyldne på overfladen
Noget om quinoakerner

Quinoakerner stammer fra en plante, der vokser i andesbjergene, hvor den også er en vigtig afgrøde for lokalbefolkningen i især Peru. Quinoa her et højt indhold af protein, og indeholder de fleste essentielle aminosyrer, som mennesket har brug for. Kernerne er derfor oplagte at bruge i vegetarretter. Udover protein så indeholder quinoa også relativt meget fedt i forhold til, hvis man skulle sammenligne med grøntsager, generelt. Fedtsyrerne er hovedsageligt de umættede fedtsyrer hvorfor quinoakernerne alt i alt er blevet utrolig populære over hele verden.

 

Del på print

4 kommentarer til “Quinoafrikadeller med fetaost og æg”

 1. Det er absolut de lækreste vegetar-deller jeg har smagt!
  Jeg sauterede dog løg og hvidløg, tilsat en tsk. røget pay, og blendede det med æg og feta, tilsatte det quinoaen + én spsk. mel og rasp, lod farsen hvile i ca. et kvarter og de blev perfekte!

  1. Hvor er det dejligt at høre, og skønt at du lod dig inspirere af opskriften, og fandt din egen version. Det er også sådan, at jeg for det meste selv laver mad 🙂

   Kh Maria

 2. Susanne Larsen

  5 stars
  Jeg har stegt disse quinoafrikadeller mange gange med stor succes. De vækker altid Lykke. Jeg koger 1 dl quinoa med 2 dl vand i 10 min. Jeg bruger et stort løg og 2 fed hvidløg. Farsen kommer jeg i en sprøjtepose og lægger i køleskabet. Så er det nemt at trykke ens frikadeller ud på panden.

  1. Hej Susanne

   Godt at du har så god succes med quinoafrikadellerne. De smager altså også dejligt, og så er det da et vældig godt tip, du deler til slut. Tak for det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering