Quinoafrikadeller Quinoa frikadeller
Quinoafrikadeller er noget helt nyt for mig. For selvom jeg har været livlig bruger af alverdens måder at lave vegetariske frikadeller på, så er det første gang, at jeg har begivet mig ud i grøntsagsfrikadeller med quinoakerner.

Quinoa frikadeller til børn og babyer

Jeg tænker at i nok kan regne ud, at disse quinoa frikadeller blev vandvittigt gode. Faktisk må jeg indrømme, at det er nogle af de bedste vegetarfrikadeller jeg nogensinde har smagt. Selvfølgelig i skarp konkurrence med mine kartoffelfrikadeller og squash frikadeller, der også smager virkelig godt.

Grunden til den store succes omkring lige præcis denne frikadelleopskrift er nok, at de er utrolig milde i smagen og ikke mindst ufattelig børnevenlige. Min datter er stadig i den fase, hvor hun er særdeles krydderurt- og spinat-lignende-grøntsager forskrækket, og derfor falder disse quinoafrikadeller i virkelig god jord. For hende ser vegetarfrikadellerne nemlig ikke “farlige” ud, som mine squash frikadeller til tider gør, medmindre jeg bilder hende ind, at det er hulk frikadeller.

Quinoadeller Frikadeller med quinoa

Til quinoafrikadellerne serverede jeg bagte rodfrugter og hjemmelavet ærtedip

Hjemmelavet quinoafrikadeller

Inspirationen til disse quinoadeller kommer fra den skønne Stinna, som har en virkelig anbefalelsesværdig blog. Hun er vegetar, og deler derfor også ud af alverdens lækre opskrifter på smagfulde vegetarretter. Udover at være en fantastisk madskribent, så er hun også et utrolig rart menneske, og jeg har nydt alle stunder i hendes selskab.

Min opskrift på quinoafrikadeller minder utrolig meget om Stinnas opskrift. Jeg har dog gjort denne en anelse mere neutral i smagen. Simpelthen fordi jeg lige skulle teste mine børn af. Næste gang vil jeg dog med sikkerhed bruge en anelse krydderier som spidskommen og cayennepeber, nu hvor de har accepteret, at hjemmelavet frikadeller godt kan laves af quinoakerner.

Grøntsagsfrikadeller med quinoa Vegetarfrikadeller med quinoa

Opskrift på quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller med fetaost og æg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 12 quinoafrikadeller:
  • 250g kogt quinoa (jeg brugte lyse quinoakerner)
  • 2 æg
  • et løg
  • et lille fed hvidløg
  • 50g fetaost
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1,5 tsk. salt
  • olie eller smør til stegning
  • evt krydderier som peber, spidskommen og cayenne peber
Fremgangsmåde
  1. Kog quionakernerne som anført på pakken og brug 250g
  2. Hak løg og hvidløg og bland det med quinoa
  3. Mos feta ost med en gaffel og bland det i farsen sammen med hvedemel og salt
  4. Form IKKE frikadellerne i hånden, men klat dem i stedet for langsomt ud på en pande med olie. Hold skeen opad, når farsen ryger ned på panden, så frikadellerne får så meget højde som muligt
  5. Steg dem ca. 10min på hver side ved middel/lav varme eller til de er gennemstegte og gyldne på overfladen
Noget om quinoakerner

Quinoakerner stammer fra en plante, der vokser i andesbjergene, hvor den også er en vigtig afgrøde for lokalbefolkningen i især Peru. Quinoa her et højt indhold af protein, og indeholder de fleste essentielle aminosyrer, som mennesket har brug for. Kernerne er derfor oplagte at bruge i vegetarretter. Udover protein så indeholder quinoa også relativt meget fedt i forhold til, hvis man skulle sammenligne med grøntsager, generelt. Fedtsyrerne er hovedsageligt de umættede fedtsyrer hvorfor quinoakernerne alt i alt er blevet utrolig populære over hele verden.

 

Følg mig rundt