Biksemad med spejlæg og rødbeder

Biksemad med spejlæg  Biksemad Vi spiser altid biksemad med spejlæg og rødbeder dagen efter, at vi har fået flæskesteg eller en form for oksesteg. I weekenden var jeg vært for den årlige mediciner julefrokost, og her havde jeg som altid lavet alt for meget mad. Ofte synes jeg, at et stykke flæskesteg dagen efter er noget kedeligt og intetsigende, så derfor hakkede jeg det op sammen med resten af kartoflerne, og lavede biksemad ud af herlighederne. Det er utrolig hvordan sådan en nem og enkel ret, med så få ingredienser kan smage så godt. Og så bekæmper det endda madspild, hvilket jeg altid er stærkt tilhænger af. Helt traditionel biksemad er jeg ret sikker på, skal aves med engelsksovs, men det var ikke noget, som mit køleskab indeholdte. Biksemaden blev dog ikke tør eller kedelig overhovedet, og havde en masse smag og kraft. Til biksemaden serverede jeg spejlæg og fint hakkede rødbeder og persille. Det er bare nogle ingredienser, som går rigtig godt sammen, og så smager syltede rødbeder fantastisk, når de lige bliver hakket op. Hvorfor, det ved jeg virkelig ikke! Opskrift biksemad  Hjemmelavet biksemad

Opskrift på biksemad

Læs også gerne: Opskrift på mørbradgrydeGryderet med kartoffelmos og Grøntsagsfad Som sagt kan man også sagtens lave biksemad ud af andet slags kød end flæskesteg. Hvis blot man har noget løg, en smule smør og så kartofler, så har man et pragtfuldt måltid af rester fra aftensmaden eller festen fra dagen før.
Biksemad med spejlæg og rødbeder
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 2 spsk. smør
 • 1 løg
 • ca. 350g flæsesteg
 • ca. 500g kartofler
 • ½ tsk sukker
 • serveres med spejlæg og syltede rødbeder
Fremgangsmåde
 1. Hak løg groft, og skær kød og kartofler fra dagen i forevejen i tern.
 2. Smelt smør på en stor pande, og steg løgene til de bliver glasklare og bløde.
 3. Tilsæt kartofler, kød og en smule sukker, og steg det ved høj varme, så kartoflerne og kødet bliver lysebrunt uden at brænde på.
 4. Server biksemaden med spejlede æg og finthakkede syltede rødbeder.

2 kommentarer til “Biksemad med spejlæg og rødbeder”

 1. Jeg kender virkelig ingen anden madblogger, som kan få selv de mest fesne og kedelige retter til at se så lækre ud, som dig! Det ser så tiltalende og professionelt ud altid. Nok klikker jeg ikke altid ind på opskrifterne, når jeg ser de lækre billeder på ig – men jeg siger til mig selv, at når jeg igen skal lave brunkager, biksemad osv., så er der din opskrift, jeg vil prøve 🙂
  Rigtig god jul til dig og din familie!

  1. Åh hvor var det altså bare en skøn kommentar at få! Helt almindelig mad og hverdagsmad er jo det bedste!! 🙂
   Jeg er så glad for at du læser med, og håber at jeg kan få dig til at hænge ved i fremtiden også 🙂
   God jul dig og dine kære!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.