Gryderet med kartoffelmos
Gryderet rimer næsten på efterår og vinter, og se engang på ovenstående billeder, hvor fint de to ting går sammen. Der er altså noget særligt over den kolde og uberegnelige tid, for her kan man varme sig inden for i godt selskab og med en god simre ret ligesom denne gryderet med bagt kartoffelmos.

Opskrift på gryderet

Ligesom i de fleste andre hjem, så havde jeg forleden dag en af de uoplagte dage, hvor jeg absolut ikke gad at lave mad. Heldigvis tog min mand mig under armen, og sammen fik vi kreeret en rigtig fin gryderet, hvis jeg selv skal sige det.
Retten kan varieres med alt godt man har i køleskabet, f.eks pepperfrugt, champignoner, bacon, oksestrimler osv. Med denne ret må man heller ikke være bange for at bruge fløde! Fløde er fantastisk, og det er så ærgerligt, at det er blevet bandlyst i mange hjem, og i stedet er kalorierne erstattet af cola og chips til dessert. Hvad er der blevet af god madlavning? Når det så er sagt, så har jeg dog benyttet madlavningsfløde, og retten kan selvfølgelig også laves på mælk, og derefter jævnes hvis man vil have en fedtfattig version.
Velbekomme jeg håber i kan lide jeres gryderet med kartoffelmos

Gryderet med kartoffelmos

Læs også gerne: Mørbradgryde med baconGullash med kartoffelmos og vegansk linsegryde

Gryderet med bagt kartoffelmos
 
Forfatter:
 
Opskriften er til ca. 4 personer
Ingredienser
Gryderet
  • - 300ml madlavningsfløde
  • - 1 løg
  • - olie eller smør til stegning
  • - en svinemørbrad ca. 600g
  • - 2 gulerødder
  • - 3 tomater (1 dåse flåede tomater kan også benyttes)
  • - 1 grøntsags b0ullionterning
  • - paprika
  • - salt og peber
Kartoffelmos:
  • - 500g kartofler
  • - 150ml madlavningsfløde
  • - 30g smør
Fremgangsmåde
  1. Hak løget og svits det i gryden med olie og 3 tsk. paprika.
  2. Puds svinemørbraden, og skær den i tern, der derefter svitses i gryden.
  3. Skær nu gulerødderne og tomaterne i små skiver, og vend det i gryden sammen med madlavningsfløde og boullionterning.
  4. Kog gryderetten op, og smag til med salt og peber. Lad derefter retten simre indtil den skal spises.
  5. Kog kartoflerne godt møre, og mos dem til en ensartet masse.
  6. Varm derefter madlavningsfløden sammen med smør i en gryde, og vend det lidt af gangen sammen med kartfolerne indtil den rette konsistens opnås.
  7. Smag til med salt og peber, og bag den evt. få minutter i ovnen under funktionen, "grill" for at få en flot skorpe.