Mørbradgryde med fløde  Mørbrad gryde
Mørbradgryde er ganske vist ikke denne tids moderne aftensmad, men ikke desto mindre så synes jeg, at den fortjener sin plads her på hjemmesiden. Mørbradgryde med bacon, champignoner og fløde smager nemlig som fuglene synger. Hvis i ikke har prøvet at smage det, så hæng endelig ved.

Prøv også: Den største guide til hjemmelavet pizza og Den bedste lasagneopskrift

Mørbradgryde – så fuglene de synger

Godt nok bruger jeg store ord i overskriften, men jeg synes virkelig, at jeg er kommet frem til noget fantastisk. Hvis i har tilføjelser, så skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor, så vi kan udveksle gode erfaringer med vores mørbradgryde.

Gryden kan varieres hvis man f.eks ikke kan lide champignoner, eller vil tilsætte ekstra grøntsager. Desuden kan man sagtens bruge mindre fløde, og i stedet erstatte med mælk der efterfølgende bliver jævnet. Sidst nævnte vil dog tage en del af den gode smag fra fløden, som jo i virkeligheden bærer retten.

Mørbradgryde med kartoffelmos  Mørbradgryde med bacon og champignoner

Opskrift på mørbradgryde med fløde

For at det ikke skal være løgn, så serverede jeg hjemmelavet kartoffelmos til denne mørbradgryde, der udelukkede bestod af kartofler, fløde og smør. Spørg lige om vi kunne trille efterfølgende, men godt smagte det. “Normalt” eller ihvertfald i hverdagen, så laver jeg oftest kartoffelmos med mælk, men nu hvor opskriften skulle foreviges her på hjemmesiden, så var det en god undskyldning for at snige lidt ekstra fløde i kartoflen. Smagfuldt og lækkert skal det jo være, når der bliver serveret mørbradgryde med fløde og bacon.

Mørbradgryde

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 svinemørbrad (ca. 400g)
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1/2 - 1 tsk. cayenne peber
  • 250 g champignoner
  • 100 g bacon
  • 70 g tomatpure
  • 0,5 L fløde eller madlavningsfløde
  • smages til med salt

Sådan gør du

  • Hak løg i fine tern og steg dem bløde og glasagtige i en gryde med smør
  • Skyl champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem sammen med krydderierne i gryden med løg
  • Pus mørbraden for sener og skær den i tynde skiver
  • Skær bacon i tern
  • Tilsæt mørbrad og bacon og steg kødet og svampene ved forholdsvis høj temperatur så al væsken for dampes, men uden at det brænder på
  • Steg til kødet er gennemstegt
  • Tilsæt fløde og tomatpure og varm det langsomt op ved middeltemperatur
  • Lad retten simre ved lav temperatur i 15min og smag retten til med salt og ekstra krydderier
  • Server mørbradgryden med hjemmelavet kartoffelmos eller ris
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Bag om mørbraden

Mørbrad er et rigtig godt stykke kød, både på grisen, men isærdeleshed også på koen. Mørbraden sidder på indersiden af rygsøjlen på dyret, og har altid været en kendt og brugt udskæring i det danske køkken. Mørbrad kan fyldes med flødeost, eller det kan serveres som en steg. Ligepræcis svinemørbrad er en helt del billigere end mørbrad fra en ko, og derfor er den også oplagt til hverdags mad forklædt som mørbradgryde.

Hvis man ønsker at tilføje flere grøntsager til mørbradgryden, så er rød peber, squash, svampe, bønner og linser alt sammen noget, som smager herligt i saucen.

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page