Mørbradgryde med fløde  Mørbrad gryde
Mørbradgryde er ganske vist ikke denne tids moderne aftensmad, men ikke desto mindre så synes jeg, at den fortjener sin plads her på bloggen. Mørbradgryde med bacon, champignoner og fløde smager nemlig som fuglene synger. Hvis i ikke har prøvet at smage det, så hæng endelig ved.

Prøv også de bedste: koteletter i fad med bacon!

Mørbradgryde – så fuglene de synger

Godt nok bruger jeg store ord i overskriften, men jeg synes virkelig, at jeg er kommet frem til noget fantastisk. Hvis i har tilføjelser, så skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor, så vi kan udveksle gode erfaringer med vores mørbradgryde.

Gryden kan varieres hvis man f.eks ikke kan lide champignoner, eller vil tilsætte ekstra grøntsager. Desuden kan man sagtens bruge mindre fløde, og i stedet erstatte med mælk der efterfølgende bliver jævnet. Sidst nævnte vil dog tage en del af den gode smag fra fløden, som jo i virkeligheden bærer retten.

Mørbradgryde med kartoffelmos  Mørbradgryde med bacon og champignoner

Opskrift på mørbradgryde med fløde

For at det ikke skal være løgn, så serverede jeg kartoffelmos til denne mørbradgryde, der udelukkede bestod af kartofler, fløde og smør. Spørg lige om vi kunne trille efterfølgende, men godt smagte det. “Normalt” laver jeg faktisk kartoffelmos med mælk, men nu hvor opskriften skulle på bloggen, så var det en god undskyldning for, at snige lidt ekstra fløde i kartoflen. Fint og godt skal det jo være, når der bliver serveret mørbradgryde med fløde og bacon.

Mørbradgryde - med bacon og fløde
 
Forfatter:
 
Mørbradgryde til ca. 4 personer
Ingredienser
  • 2 løg
  • 20g smør til stegning
  • 1 svinemørbrad (ca. 400g)
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. smoked paprika
  • 1 tsk. cayenne peber
  • 250g champignoner
  • en pakke bacon
  • en lille dåse tomatpure
  • 0,5L madlavningsfløde
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og vend det i en stor gryde med smør.
  2. Puds svinemørbraden for sener, og skær den i tynde skiver.
  3. Skyld champignoner og skær dem i tynde skiver.
  4. Skær bacon i tern.
  5. Svits champignonerne i gryden med løg og smør ved høj varme sammen med krydderierne.
  6. Når vandet fra svampene er fordampet væk, tilsættes svinemørbrad og hakket bacon sammen med krydderierne.
  7. Svits kødet i gryden ved høj varme sammen med krydderierne. Både svampene og kødet afgiver meget væske, så det er vigtigt at stege ved høj temperatur, dog uden at det brænder på.
  8. Tilsæt fløde og tomatpure og varm det langsomt op ved middel temperatur.
  9. Smag retten til med salt og server med kartoffelmos eller ris.


Læs også gerne Kyllingelasagne med spinatMacaroni og ost og Peanutbutter kylling

Mørbrad er et rigtig godt stykke kød, både på grisen, men isærdeleshed også på koen. Mørbraden sidder på indersiden af rygsøjlen på dyret, og har altid været en kendt og brugt udskæring i det danske køkken. Lad os endelig blive ved med det, for det smager jo dejligt, især i en opskrift som mørbradgryde.