Pandekagelagkage

Pandekagelagkage opskrift

Denne pandekagelagkage er et festligt dessertindslag, som er lagt nemmere at lave end man skulle tro. Pandekagerne er helt almindelige pandekager bestående af hvedemel, æg, mælk og sukker, der blandes sammen og steges på panden i smør. Herefter lægges de i lag med vaniljeflødeskum og marmelade indtil du har et højt tårn også kaldet en pandekagelagkage. Og slutteligt pynter du din kage med frisk frugt og friske bær. En virkelig nem og indbydende kage, som smager helt fantastisk, og som kan serveres til både hverdag og fest.

Inspiration til opskrifter: Pandekager og Amerikanske pandekager

Opskrift på pandekagelagkage

Pandekagelagkage opskrift

Pandekagelagkage

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Servings: 6 personer

Ingredienser

Pandekager

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør til stegning

Creme

  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk. flormelis
  • 500 ml. piskefløde
  • ca. 300g jordbær marmelade
  • 250 g friske bær

Sådan gør du

Pandekager

  • Pisk alle ingredienserne til pandekagedejen godt sammen til der ikke længere er nogle klumper
  • Smelt en lille smule smør på en varm pande
  • Fordel en smule pandekagedej på panden så hele panden er dækket
  • Vend pandekagen efter et par minutter, så kagen også bages på den anden side. Fortsæt til alle pandekagerne er bagt

Creme

  • Flæk vaniljestangen og vend vaniljekornene sukkeret, så det nemt kan hældes i fløden
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Placer en pandekage på et fad og fordel først et lag marmelade og herefter et lag flødeskum. Gentag proceduren til du har en høj pandekagelagkage
  • Placer en anelse marmelade og flødeskum på øverste pandekage og pynt med friske sommerbær

Pandekagefyld af flødeskum og marmelade

I opskriften ovenfor på pandekagelagkage fordeler jeg flødeskum og marmelade imellem pandekagelagene. I selve flødeskummet har jeg blandet kornene fra en vaniljestang samt en smule flormelis. Det gør fløde en smule sød med smag af vanilje, der smager virkelig dejligt. Man kan også vælge at blande marmeladen i selve flødeskummet, og på den måde få en lyserød creme der smager sødt af jordbær eller hindbær alt efter hvilken slags marmelade man vælger. Ligeledes kan man eksperimentere med andre råvarer og ingredienser som kan give smag til fyldet i en pandekagelagkage. Den friske frugt er jeg selv særligt vild med. Og jeg vælger kun at fordele friske jordbær og blåbær på toppen af kagen. På den måde synes jeg, at kagen er nemmere at skære ud. Men hvis man vil have de friske bær imellem pandekagelagene, så kan man også eksperimentere med dette. I så fald skal man sørge for, at bærerne ikke er for store eller i hvert fald er skåret i mindre skiver, så pandekagerne kan fordeles fladt ovenpå hinanden.

Inspiration til opskrifter: Havregrødspandekager og Bananpandekager

Sådan laver du en lagkage af pandekager

Det er en utrolig nem kage at bage. Men der er nogle ganske få tips og tricks, jeg som altid vil dele med jer. Forhåbentlig vil det kun gøre jeres pandekagelagkage endnu bedre.

  • Tilbered dine pandekager på en lille pande eller mellemstor pande. Selve pandekagelagkagen skal gerne have lidt højde, og hvis du bruger en for stor pande vil du ikke have dej nok til at lave et højt tårn. I stedet vil kagen blive bred og flad.
  • Sørg for at ikke at lav pandekagerne alt for tynde. De skal i hvert fald kunne holde til, at lagkagen bliver lavet med flødeskum og andet fyld imellem. Og det kræver at pandekagerne ikke knækker eller har huller i sig.
  • Fordel fyldet godt ud på hele overfladen af pandekagen. De første pandekagelagkager jeg lavede, havde en tendens til at være højere i midten. Det var fordi jeg ikke fik spredt fyldet godt nok ud, og i stedet blev det samlet i midten. Så for at du ikke skal gentage min fejl, så spred endelig flødeskummet godt ud.
  • Placer pandekagerne lige ovenpå hinanden. Det er ikke svært, men hvis børn er med til at bage lagkagen, så er det nok en god ide, at en voksen ser med over skulderen ved dette trin i fremgangsmåden. Hvis pandekagerne ikke er placeret lige ovenpå hinanden, vil lagkagen blive skæv.
Pandekagelagkage med fyld

Som tidligere nævnt er der meget forskelligt fyld, du kan fylde imellem dine pandekager. Jeg er selv gladest for versionen med friske sommerbær. Den kombination går godt sammen med den cremede flødeskum. Men hvis du er mere til andre dessert elementer, så læs med nedenfor.

  • Nutella sammen med flødeskum smager også utrolig godt. Fordel nutella ligesom marmelade, og lav en pandekagelagkage med nutella imellem lagene og på toppen. Øverst kan du drysse med grofthakkede hasselnødder og evt friske bær.
  • Citron er også en råvare, som smager skønt i dessert. Lav eller køb en god lemoncurd, og fordel henholdsvis flødeskum og lemoncurd imellem pandekagelagene.
  • Klassisk kagecreme, både den købte og den hjemmelavede version, smager også godt sammen med pandekager. Og så er det en utrolig nem lagkage at lave.

Inspiration til opskrifter: Chiapandekager og Græskarpandekager

Holdbarhed af lagkage

Lige så nem lagkagen er at lave lige så svær er den desværre at opbevare. Sagt på den måde at så snart du har samlet pandekagelagkagen, så skal den serveres og spises. Med lidt god vilje kan den godt holde sig i køleskabet i et par timer før den serveres for gæster, men jeg ville ikke samle kagen dagen før den skal spises og opbevare den så længe i køleskabet. Derfor kan pandekagelagkagen heller ikke holde sig i fryseren, når den først er samlet. Du kan derimod sagtens tilberede pandekagerne dagen før og opbevare pandekagerne i køleskabet indtil de skal samlet. Det tager ikke mange minutter at samle lagkagen, så du kan forberede alle elementerne inden, og så samle kagen når gæsterne er kommet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering