Vintermad
Vintermad rimer på simreretter og gryderetter som kan give noget varme og velbehag når kulden banker på og dagene bliver kortere. I takt med at vinteren skrider frem trækker vi os mere indenfor. Vinteren byder på lidt tungere retter der er fyldt med dejlige og varme krydderier. Herunder er der samlet en masse forskellige opskrifter på dejlig vintermad. Både de gode comfortfood-retter, skønne salater der tager udgangspunkt i vinterens råvarer og hyggeligt bagværk som passer perfekt til dagene indenfor.
Suppe
Suppe er en vidunderlig vinter spise, da man mange af årstidens grøntsager kan forvandles den lækreste, cremede, varme og nærende suppe. Derudover er suppe både billigt og hurtigt at lave. Prøv en skøn kartoffelsuppe, græskarsuppe eller gulerodssuppe. For at suppen bliver ekstra god og luksus kan du tilføje en masse forskellige toppings. Stegte kikærter, et godt brød, frø og kerne er også virkelig gode og giver noget knas til suppen. Suppe plus toppings er lig med et perfekt måltid du kan varme dine kolde fingre på når du kommer ind fra kælketuren eller sneboldskampen.
Den gode kartoffel
Kartofler er i sandhed en vidunder råvarer, der bliver ved med at give. Den kan bruges til uendeligt mange forskellige ting, og så er den i sæson næsten hele året rundt. Kartoflen er næsten uundværlig til vinterens mad, der ofte bliver brugt som tilbehør til vinterens retter. Kartoffelmos er en herlig følgesvend til simre- og gryderetter. Julemiddagen til juleaften er bare ikke helt fuldendt eller rigtig før der er kartofler på bordet. Måske endda både kogte hvide kartofler og de søde brunede kartofler.