Opskriften på vegetarisk mexi bowl indeholder reklame for Valsemøllen
Vi har flere og flere kødfrie dage herhjemme. Jeg har faktisk aldrig været den store kødspiser og rækker altid mod grøntsagerne, brødet og kartoflerne fremfor kødet, når spisebordet er dækket. Den faste læser vil måske også huske, at jeg i en periode på 5 år slet ikke spiste kød overhovedet, og kaldte mig selv for ”vegetar”. Kød spiser jeg dog i ny og næ den dag i dag, men ofte i begrænsede mængder, og jeg nyder i højere grad at finde på nye og anderledes vegetariske retter. Et eksempel er denne mexi bowl som i bund og grund kan varieres til det uendelige efter hvad man nu lige har i køleskabet.
Børnevenlig og vegetarisk mexi bowl
Alle mine opskrifter er altid ”børnevenlige”. Det er selvfølgelig forskelligt fra os alle, hvad man putter indunder denne kategori, men herhjemme betyder det, at maden er forholdsvis nem at tykke for både en 15 måneder gammel baby, en tre-årig og to voksne for den dags skyld. Derudover så skal maden være smagfuld uden at være al for stærk, og ingen grønne krydderurter må finde vej til sovsen. De skal i hvert fald helst være til at pille op igen. Derfor er det blot mig, der drysser hakkede krydderurter på min mexi bowl, hvis i skulle være i tvivl.
Inspiration til vegetariske retter: Krydret indisk suppe med fladbrød og De bedste kartoffelfrikadeller
Mexi bowl i samarbejde med Valsemøllen
Udover børnevenlig så gør det absolut ikke noget, at maden både er hurtig og nem at lave. Her elsker jeg alle produkter på f.eks. dåser (hakkede tomater, majs og bønner), og jeg kunne aldrig drømme om at købe og blødgøre mine egne bønner. Det er der simpelthen ikke tid til i hverdagen. Ligeledes har jeg eksperimenteret en masse med Valsemøllen Greenlife ”økologisk kødfri fars”, der kan bruges i alverdens børnevenlige retter som f.eks. boller i karry og italienske kødboller i tomatsovs som et alternativ til kød. Det smager godt, og er sundt og nærende.
I denne opskrift på mexi bowl har jeg også brugt Valsemøllen Greenlife ”økologisk kødfri fars” og blandet med bønner, tomat, krydderier og løg. Et skønt alternativ til den sædvanlige krydret og hakket oksekød, der ofte bruges i mexicanske retter. Hvis jeg endnu ikke har solgt dig ideen om vegetarisk aftensmad godt nok, så kan jeg henvise til denne opskrift på burritos hvor der indgår en krydret og skøn kødblanding med løg og bønner.
Valsemøllen Greenlife ”økologisk kødfri fars” forhandles i Bilka, Føtex og på nemlig.com
Opskrift på mexi bowl
Ingredienser
Vegetarisk mexi bowl til ca. 4 personer:
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Oregano
- ¼ tsk. Chili flager
- 2 spsk. Olivenolie
- Valsemøllen Greenlife klassisk "kødfri fars"
- Ca. 5dl vand
- En dåse hakkede tomater
- En dåse sorte bønner ca. 250g ca. 250g
- Serveres med ris, bagte sødekartoffeltern, avokado, tomater, lime og koriander
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg
- Steg det i en gryde med krydderier og olivenolie
- Tilsæt Valsemøllen Greenlife, klassisk ”kødfri fars”, vand og hakkede tomater
- Lad det koge op og rør godt rundt
- Tilsæt bønner og smag til med salt og evt. ekstra krydderier
- Bland din mexibowl med ris, bagte sødekartoffeltern, avokado, tomater, lime og koriander
- OBS! Der tilsætte ikke æg i farsen