Vandmelonsalat med bønner og linser

En vandmelonsalat, lavet helt simpelt med gode og friske råvarer, hvor der virkelig er kælet om den gode og sommerlige smag. Vandmelonsalater er generelt fantastiske sommersalater, som kan gøre enhver hverdagsmiddag til en festmiddag.

Inspiration til sommersalater: Honningmelonsalat

Vandmelonsalat – den bedste sommersalat

Vandmelonsalat  Vandmelon salat

Der er simpelthen ikke noget mere fantastisk om sommeren, end al den friske og søde frugt der både kan bruges i desserter og kager, men som også smager rigtig godt i salater. Jordbær, hindbær, blåbær, ferskner, og ikke mindst vandmelon er pragtfuldt sammen med grøntsager, og kan hurtige friske en kedelig hverdags salat op til et festmåltid.
Den efterhånden kendte vandmelonsalat er ingen undtagelse, men i denne opskrift er der tilsat bønner og linser, som gør salaten en del mere mættende, nærende og velsmagende. Faktisk prøver jeg, at snige bønner og linser ind i min mad så ofte, det kan lade sig gøre. Det er nemlig utrolig sundt, også i denne lækre vandmelonsalat, derudover den gode smag, også bare er fantastisk pæn at se på.

Læs også gerne: Klassisk melonsalat og Bagte rodfrugter med timian

Vandmelonsalat med frisk mynte

Sommermad  vandmelon i salat

Vi spiste vores vandmelonsalat med kylling og bagte kartofler, som også ses på ovenstående billede. Det siger også lidt om, hvor alsidig vandmelonsalaten er. Generelt så passer sådanne salater som en vandmelonsalat sig godt til lyst kød, sommer, og blødt smør til kartofler. Og så er det lige før, at den sunde sommersalat, også føles som en dessert. Så sød og frisk i smagen, synes jeg nemlig den er.

Inspiration til salater: Salat med asparges

Opskrift på vandmelonsalat

Da vandmeloner har et utrolig højt vand indhold, så afgiver den også en del væske efter at frugten er skåret i tern. Derfor skal man helst lave salaten umiddelbart lige før eller nogle timer før den skal spises. Jeg elsker normalt, at lave store portioner af de salater vi spiser til aftensmad, men denne salat er desværre ikke så god dagen efter. Den afgiver nemlig som sagt en masse væske natten over, som gør vandmelonsalaten kedelig. Det skal dog absolut ikke afholde jer fra, at lave vandmelonsalat. Salater med melon smager fantastisk dejligt når de er friske!

Vandmelonsalat med bønner og linser
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • ½ vandmelon
 • ca. 100g fetaost (i blok)
 • 100g belugalinser
 • 200g edamame bønner (jeg køber dem på frost og varmer dem et par min i mikrobølgeovnen)
 • en håndfuld mynte
 • ½ tsk salt
 • evt balsamico eddike eller citron
 • evt rødløg eller forårsløg
Fremgangsmåde
 1. Kog belugalinser som anført på pakken.
 2. Hak melon i fine små tern og bland linser, edamame bønner, melon, salt og fint hakket mynte sammen.
 3. Riv feta ost ud i små stykker med hænderne og vend det forsigtigt i salaten (evt med eddike eller citron).
 4. Server f.eks din vandmelon salat med helstegt kylling, danske kartofler og krydderurte smør.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *