Opskriften på surdejsstykker indeholder reklame for Dr. Oetker
Surdejsstykker er et glimrende stykke bagværk. Surdejsstykkerne smager som var de bagt på et professionelt bageri, og så er det nogle absolut nemme boller at bage. Hemmeligheden ligger nemlig i . Et produkt jeg selv har testet længe, og som jeg virkelig synes om. Først og fremmest virker hævemidlet således, at dejen blot behøver at hæve i 2 timer, og man undgår derfor de ugentlige fodringer af en normal surdej. Desuden kan bruges til både salt og sødt bagværk. Man kan altså både bage et klassisk surdejsbrød, bagels og en fynsk brunsviger. Resultat bliver virkelig godt. Hvilket også tydeligt fremstår på billederne af surdejsstykkerne ovenfor
Inspiration til bagværk hvor man kan bruge Dr. Oetker surdej: Ølandsboller og Grovboller
Opskrift på surdejsstykker
Surdejsstykker
Ingredienser
- 4,5 dl lunken vand
- 1 brev "surdej" fra Dr. Oetker
- 100 g ølands hvedemel (eller anden grovere meltype)
- 450 g hvedemel
- 2 spsk. neutral olie
Sådan gør du
- Tilsæt "surdej" fra Dr. Oetker og ølands hvedemel til vandet og rør godt rundt
- Tilsæt olie og hvedemel lidt ad gangen
- Ælt dejen ca. 5-7min ved højeste hastighed på en røremaskine eller vha. en håndmixer med dejkroge. Dejen skal slippe bunden og danne et flot gluten netværk, før den er færdig
- Smør en skål med olie og hæld dejen heri
- Placer et stykke husholdningsfilm over dejen og lad dejen hæve lunt på køkkenbordet i 2 timer
- Tænd ovnen på 275 graders varme og opvarm ovnen ca. 20min inden brug med en bagesten eller bageplade deri
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd dejen op ved at folde siderne indover hinanden
- Skær surdejsstykker ud og placer dem på et stykke bagepapir
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade og placer en bradepande med vand i bunden af ovnen
- Skru ned for varmen og bag surdejsstykkerne i midten af ovnen ved 220 graders varmluft i ca. 8min
- Tag bradepanden med vand ud af ovnen og bag surdejsstykkerne i yderligere 8min til bollerne er bagt færdige og er let gyldne på toppen
Video
Dr. Oetker Surdej
Surdej er pragtfuld. Det gør noget virkelig godt ved det brød, man begiver sig ud i at bage, og så er det noget så rart, at forkæle sine nærmeste med. Dét der dog er ulempen ved surdej er, at det kræver en helt del indsats. Surdejen skal nemlig i begyndelsen fodres hver eneste dag, og derefter i hvertfald en gang i ugen, for at holde den god og stærk til at bage med. Ligeledes skal bagværket planlægges, hvis man bager med surdej. Man skal nemlig klargøre en surdej med fodring lige inden, at man bruger den i sin brøddej. Alt dette undgår man, når man bager med Dr. Oetker surdej. Og jeg synes simpelthen det er så smart.
Inspiration til opskrifter, hvor man kan bruge Dr. Oetker Surdej: Brunsviger og Hvidløgsbrød
At bage surdejsstykker spontant
I en travl hverdag som mange af os kender til, så kan man sagtens føle, at det er for besværligt at bage med surdej, selvom det i virkeligheden, er det man allerhelst har lyst til at spise en søndag morgen. I sådanne tilfælde, og mange andre, synes jeg det er utrolig smart, at kunne bage godt bagværk med . Dejen behøver blot at hæve 2 timer, og derfor kræver det meget lidt forberedelse. Ligeledes kan man nemt transportere produktet med sig i sommerhus eller lignende, ligesom man kan have flere breve i sin køkkenskuffe, som kan holde sig meget længe. Hvis trangen til hjemmebagte surdejsstykker, eller andet surdejs bagværk melder sig, kan man derfor hurtigt begive sig i kast med at bage.
2 kommentarer til “Surdejsstykker”
Hvorfor kalder du det nyt? Det har været på hylderne i min 10 år
Hej Jen
Det er et nyt produkt som Dr. Oetker har lanceret 🙂
Mvh Maria Vestergaard